Konijn, gedrag

Anne McBride

Anne McBride heeft een graad in de psychologie en een doctoraat over het sociale en ouderlijke gedrag van het Europese konijn. Ze heeft deze behaald aan de University College London, enkele decennia geleden. Anne werd beschermvrouw van het Rabbit Welfare Fund in 2005.

Ze schrijft en geeft lezingen over konijnen en andere kleine prooizoogdieren sinds 1980, zoals haar eerste boeken over het onderwerp, zoals Rabbits and Hares (Whittet Books, 1988 – Konijnen en Hazen) en Why Does My Rabbit (Waarom doet mijn konijn 1998).

Zij heeft een bijzondere belangstelling voor kleine zoogdieren, waaronder konijnen, en voor de verbetering van hun welzijn door middel van voorlichting aan hun baasjes, ongeacht of het huisdieren, laboratorium- of landbouwhuisdieren zijn. Ze hoopt dat de inspiratiedag voor iedereen interessant zal zijn. Haar hobby's zijn koken, eten, wandelen in de natuur, discussiëren over het leven en lachen. Haar lievelingsboek is nog altijd Winnie de Poeh... vol plezier en uitstekende levenslessen.

Anne geeft veel internationaal les en spreekt duidelijk engels.

Direct contact
Stefanie Pontolaeng
Stefanie Pontolaeng