Artikelen

De beste zorg voor een oude kat

Begint je kat een grijs snoetje te krijgen? Slaapt hij misschien wat meer of is hij wat strammer geworden? Dan heb je waarschijnlijk te maken met een oude kat.

Welk groenvoer mag mijn konijn?

Konijnen eten graag groenvoer, het is daarom een heerlijke en zelfs belangrijke variatie in het dieet van je konijn.

Een konijn dwangvoeren, hoe doe je dat?

Bij ziekte, stress of na een operatie kan een konijn weigeren te eten. Het dier loopt dan grote kans een stilstand van de darmen te krijgen.

Is jouw konijn goed op gewicht?

Een gezond konijn is in goede conditie, zit mooi in zijn vel en is niet te dik of te dun. Een groot deel van onze konijnen is helaas te dik.

Heb jij een fitte hond?

Is jouw hond puppy, volwassen of senior? In alle leeftijdsfases is het belangrijk om te weten of je een fitte hond hebt.

Is jouw kat fit?

Soms is het goed om even een stap terug te doen. Tijd voor een realiteitscheck. Is je kat fit en gezond? Wij helpen je met deze checklist.

Is mijn cavia te dik?

Overgewicht of obesitas komt ook voor bij onze cavia’s en kan zorgen voor grote gezondheidsproblemen.

Kat kopen: dit heb je nodig

Een nieuwe kat kopen is ontzettend leuk. Zorg wel dat je goed voorbereid bent en alle benodigdheden al binnen hebt voordat je kat in huis is.

Zomertips voor konijnen en cavia's

De meeste mensen denken dat de winter een lastig seizoen is voor konijnen, maar juist in de zomer overlijden veel konijnen omdat ze het te warm hebben.

Heeft jouw kat artrose?

Het herkennen van artrose bij katten is niet eenvoudig: een kat loopt vaak niet mank. Maar er zijn andere signalen waar je op kunt letten.

Zo verzorg je konijnentanden

Wist je dat konijnentanden een leven lang blijven groeien? Tot wel 0,8 centimeter per maand! Daarom is het belangrijk dat ze op een natuurlijke manier kunnen slijten.

Cavia koppelen: welke combinatie werkt het best?

Heb jij een cavia? Dan raden wij aan om hem of haar een maatje te geven!

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact