Artikelen

Tips voor een konijnenhok buiten in de winter

Wanneer het winter is, kan het natuurlijk vriezen.

De beste zorg voor een oude kat

Begint je kat een grijs snoetje te krijgen? Slaapt hij misschien wat meer of is hij wat strammer geworden? Dan heb je waarschijnlijk te maken met een oude kat.

Welk groenvoer mag mijn konijn?

Konijnen eten graag groenvoer, het is daarom een heerlijke en zelfs belangrijke variatie in het dieet van je konijn.

Een konijn dwangvoeren, hoe doe je dat?

Bij ziekte, stress of na een operatie kan een konijn weigeren te eten. Het dier loopt dan grote kans een stilstand van de darmen te krijgen.

Is mijn cavia te dik?

Overgewicht of obesitas komt ook voor bij onze cavia’s en kan zorgen voor grote gezondheidsproblemen.

Is jouw konijn goed op gewicht?

Een gezond konijn is in goede conditie, zit mooi in zijn vel en is niet te dik of te dun. Een groot deel van onze konijnen is helaas te dik.

Heb jij een fitte hond?

Is jouw hond puppy, volwassen of senior? In alle leeftijdsfases is het belangrijk om te weten of je een fitte hond hebt.

Is jouw kat fit?

Soms is het goed om even een stap terug te doen. Tijd voor een realiteitscheck. Is je kat fit en gezond? Wij helpen je met deze checklist.

Kat kopen: dit heb je nodig

Een nieuwe kat kopen is ontzettend leuk. Zorg wel dat je goed voorbereid bent en alle benodigdheden al binnen hebt voordat je kat in huis is.

Heeft jouw kat artrose?

Het herkennen van artrose bij katten is niet eenvoudig: een kat loopt vaak niet mank. Maar er zijn andere signalen waar je op kunt letten.

Zo verzorg je konijnentanden

Wist je dat konijnentanden een leven lang blijven groeien? Tot wel 0,8 centimeter per maand! Daarom is het belangrijk dat ze op een natuurlijke manier kunnen slijten.

Een hondenmassage geven in 5 stappen

Zelf vind je het waarschijnlijk heerlijk om te knuffelen en te kroelen met je hond. Wist je dat je hond een massage ook heel erg kan waarderen?

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact