Zelf vind je het waarschijnlijk heerlijk om te knuffelen en te kroelen met je hond. Wist je dat je hond een massage ook heel erg kan waarderen? We geven je 5 tips hoe je jouw viervoeter een fijne hondenmassage kunt geven!

Een hondenmassage kan veel voordelen opleveren. Het biedt ontspanning en de binding met je viervoeter wordt groter. Als je het goed doet, kan het stress en angst verlichten. Net als bij mensen stimuleert een massage ook bij dieren de doorbloeding, het verlaagt de bloeddruk en helpt bij het afvoeren van afvalstoffen. Alleen al zachte aanrakingen kunnen veel rust geven aan zowel lichaam als geest.

5 tips voor een hondenmassage:

  1. Als een hond heel erg gestrest is op het moment dat je start, zal een hondenmassage niet werken. Zorg ervoor dat hij helemaal rustig is. Bijvoorbeeld na het wandelen of eten. Op deze momenten is je honden vaak wat rustiger en helemaal klaar voor een hondenmassage!
  2. Een mensenmassage is te ruw voor een hond. Maak zachte bewegingen met je handen. Begin eerst zachtjes en kijk hoe je hond hierop reageert.
  3. Begin met het aaien over zijn hele lijf, terwijl je zacht tegen hem praat.
  4. Daarna werk je van boven naar beneden, beginnend bij de nek. Dan richting de schouders, borst en voorpoten. Pas op voor de voetkussentjes. Zachtjes de rug, achterpoten en de onderrug/staart.
  5. Zodra je merkt dat je hond het niet fijn vindt, ga je door naar een ander deel van hun lichaam.

Volg een workshop hondenmassage

Hondenmassage leren toepassen in de praktijk? Regelmatig organiseren we een workshop hondenmassage! Houd ons cursusaanbod in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van een nieuwe cursus.

Laatste update
15 september 2021