Vanuit EduPet bieden we veel verschillende soorten leervormen aan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een webinar of meerdaagse opleiding. We snappen dat het soms onduidelijk kan zijn wat deze afzonderlijke manieren van educatie inhouden. Daarom leggen we ze in deze blog heel graag aan je uit, zodat jij kunt bepalen welke vorm bij jou past.

Webinar

Elke maand in 2021 zal er door ons een interessante webinar georganiseerd worden. Sommige webinars zijn gratis, anderen zijn tegen betaling bij te wonen. De mogelijkheid is er in enkele gevallen om achteraf de webinar nog terug te kijken. Alle cursusvormen die compleet online plaatsvinden, noemen we bij EduPet een webinar. Hierbij kan het gaan van een lezing van een hele dag, of een kort vragenuurtje van een uur. Het is wel belangrijk dat je je van tevoren aanmeldt! Omdat je je hebt aangemeld, krijg je minimaal een week voor de start van de webinar een bevestigingsmail met een link waarmee je online deel kunt nemen. Als deelnemer kijk je mee en kun je vragen stellen middels de chat. Het verschilt welke programma’s er worden gebruikt om een webinar uit te zenden. Soms bestaat er de mogelijkheid om zelf via de camera direct in contact te staan met de docent. Wanneer je een webinar volgt bij EduPet, ontvang je ook een hand-out met extra informatie. Deze ontvang je voor of achteraf, waarna je altijd nog vragen kunt stellen bij de docent. Het is belangrijk dat je niet te lang wacht met je aanmelden voor een webinar bij EduPet. Er is namelijk altijd een maximaal aantal personen aan verbonden!

Cursus

EduPet biedt ook verschillende cursusvormen op locatie aan, zoals een workshop, lezing of meerdaagse cursus. Bij iedere cursus van EduPet kun jij werken aan je eigen doelstellingen en ambities. De meeste cursussen zijn opgebouwd uit een deel theorie en een deel praktijk. Bij de theorie wordt de kennis overgedragen die je vervolgens in de praktijk tot uitvoering kan brengen. Een cursus, workshop of lezing kan een uurtje duren, maar ook een hele dag zijn, of een paar dagen. De prijs van een cursus is inclusief btw, koffie/thee, lunch, lesmateriaal en een certificaat van deelname, natuurlijk afhankelijk van de duur van de cursus. Ook is er na elke cursus nog volop tijd om vragen te stellen! Tijdens de coronacrisis hebben we enkele cursussen voor het eerst digitaal gegeven. Tot onze verbazing hebben veel mensen gevraagd dit door te blijven zetten. Hoewel een praktijkcursus zeker zijn voordelen heeft, is dit een mooi alternatief voor mensen die weinig tijd hebben of niet kunnen of willen reizen.

Opleiding

Door een professionele opleiding te volgen bij EduPet, kun je je onderscheiden van je collega’s in de markt. Je zult merken dat in de dierenbranche veel mensen werkzaam zijn vanuit ervaring, en minder vanuit certificaten of diploma’s. Toch heb jij bij je klanten net dat streepje voor wanneer ze zien dat je probeert met de tijd mee te gaan en jezelf wilt blijven ontwikkelen.

Tijdens onze opleidingen werken we met kleine groepen en is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en ontwikkeling. Doordat we digitale lessen combineren met praktijkdagen op locatie, leer je in korte tijd veel. Tijdens de opleiding Het Nieuwe Leren krijg je les in de vorm van e-learning en zijn er tussendoor Q&A’s met docenten. Daarnaast ontvang je bij Het Nieuwe Leren lesmateriaal en video’s om je verder in de modules en onderwerpen te verdiepen. Opleidingen die nog niet via het systeem van Het Nieuwe Leren worden aangeboden, zoals opleidingen omtrent konijnen, bestaan uit een theoretisch gedeelte online en praktijklessen op locatie. Tijdens deze praktijklessen breng je deze kennis tot uitwerking en kun je bijvoorbeeld gelijk gaan oefenen met het trimmen van je konijn. Onze opleidingen worden veelal afgesloten met een examen, met daarin een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk.

Modulair opleiden

Samen met onze partners zijn we in de afgelopen jaren gaan toewerken naar een nieuwe manier van educatie. Daarbij staat samenwerking centraal. Elke student die bij ons een cursus, opleiding of een andere manier van educatie volgt, kan zelf beslissen op welk moment hij instapt. Tussendoor kan hij uitstappen om toch, aan de hand van onze opgestelde metrolijn, een andere richting te gaan volgen. Iedere student wordt via basismodules klaargestoomd op hetzelfde basisniveau, waarna hij of zij een keuze maakt voor de vervolgstudie. E-learning, praktijkdagen op vier locaties in Nederland en één in België, mentorschap, leerbedrijven en coaching vormen een groot onderdeel van deze nieuwe manier van leren.

Congres

EduPet organiseert grootschalige congressen als nascholing voor bepaalde beroepsgroepen, bijvoorbeeld trimmers, paraveterinairen en gedragstherapeuten. Ook kunnen er congressen georganiseerd worden over één bepaalde diersoort, zoals onze Inspiratiedagen Kat.

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over welke manier van leren bij jou past ? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag om passend onderwijs te vinden.

Laatste update
20 april 2021