Natuurgeneeskunde, konijnen

Chaja Beck de Jong

Ik heb drie grote liefdes in mijn leven: mensen, dieren en muziek. Die laatste twee zijn mij met de paplepel ingegoten – we hadden vroeger thuis altijd honden, katten en vogels. Mijn moeder, die over een gigantische kennis beschikte op het gebied van kruiden, fungeerde als het plaatselijk EHBO-centrum voor gevonden en gewonde dieren. Daar profiteer ik nog steeds van. Bij het kiezen van een studie, heb ik als eerste gekozen voor de muziek: het conservatorium. Eenmaal afgestudeerd heb ik nog  de studie pedagogische en psychologische wetenschappen gedaan aan de VU te Amsterdam. Ik heb daarna jarenlang gewerkt in de hulpverlening aan mensen, en als docent in het hoger onderwijs.

Toen er zo’n jaar of dertig geleden voor het eerst konijnen in ons huis kwamen wonen werd ik daar helemaal verliefd op. En dan gaat het vanzelf. Je hoort over de achterstanden die konijnen hebben als het gaat over leefomstandigheden en (medische) zorg, over de konijnen die in het wild gedumpt worden, over konijnenopvangen en de zorgen die zij hebben.

Op een gegeven moment werd er bij twee van onze konijnen E.Cuniculi geconstateerd, een toen nog vrijwel onbekende aandoening. Gelukkig kregen wij enorm goede hulp en begeleiding van een natuurgeneeskundige geen puntkomma voor het woordje ‘en’. en dat triggerde mij om me daarin te gaan verdiepen. In de afgelopen twintig jaar heb ik opleidingen en cursussen gevolgd in de veterinaire natuurgeneeskunde, bloesems, celzouten, dierencommunicatie, familieopstellingen, energetische methodes en nog veel meer. Als je er eenmaal mee begint gaat er een wereld voor je open!

Inmiddels heb ik al enige jaren een eigen praktijk (Pennywise Animal Consulting) voor complementaire hulpverlening aan mens en dier. Hierin probeer ik steeds een brug te slaan tussen ‘regulier’  en ‘alternatief’, want wat kunnen we elkaar schitterend aanvullen!

Mijn grote droom? Ik heb er zelfs twee. Een onderzoek doen naar muziektherapie voor dieren en meer ervaring opdoen in het begeleiden van dieren met kanker m.b.v. de energetische behandelwijze van Bengston/Clegg. Daarmee kan ik de volgende twintig jaar nog wel vooruit!

Direct contact
Stefanie Pontolaeng
Stefanie Pontolaeng

Cursussen van Chaja Beck de Jong

Bekijk alle cursussen
Lezing
Bach Bloesem remedies voor konijnen
10:30 - 16:00 uur
Workshop
Celzouten? De brandstof voor het lichaam!
10:30 - 16:30 uur
Workshop
Dagcursus voeding en kruiden
10:30 - 16:30 uur