Deze cursus sluit aan op de lezing 'Massage voor de hond met Pijn', op 3 juni. In de lezing gaan we uitgebreid in op de achtergronden van pijn en de mogelijkheden met massage. Zo kun je nog meer uit de cursus met je eigen hond halen. Je kunt de cursus ook volgen als je de lezing niet hebt gevolgd.

Pijn zorgt voor stilstand en spanning, maar... dat betekent niet dat de hond niets meer mag of kan. Je kunt juist zelf erg veel voor jouw hond doen aan ondersteuning met massage en passende oefeningen. Pijn heeft niet alleen invloed op het lichaam, het heeft ook een sterke doorwerking op emotie en gedrag. Met de pijnanalyse kunnen we het pijnpatroon leren herkennen en opsporen en kunnen we het met bewuste aanrakingen en opbouwende massage leren doorbreken. Met nuttige en leuke oefeningen kun je extra ondersteuning geven, afgestemd op de problematiek. In deze workshop leer je een pijnanalyse te maken voor jouw hond en ga je aan de slag met een aantal basistechnieken voor de ondersteuning van pijn. Daarnaast kijken we samen naar een aantal nuttige en leuke oefeningen gericht op de pijnproblematiek.

Inhoud van de cursus

  • Pijnanalyse: herkennen van het pijnpatroon bij jouw hond door observeren in stand en beweging en palpatie op lichamelijke aandachtsplekken
  • Basistechnieken voor meer lichaamsbewustzijn
  • Basistechnieken voor opbouwende massage bij pijn
  • Leuke én nuttige oefeningen afgestemd op de problematiek (spel, bewegingsoefeningen, balansoefeningen)

 

Praktisch

Deze praktijkochtend is inclusief koffie, thee en wat lekkers. Deze cursus kun je met of zonder hond volgen. Er kunnen maximaal vijf deelnemers met hond deelnemen. 

Na inschrijving ontvang je automatisch een bevestigingsmail, ongeveer een week voor aanvang ontvang je nog een herinnering en meer informatie per mail. 

Bij onvoldoende deelnemers wordt de interactieve lezing verplaatst. Hier krijg je tijdig bericht van.

120,00
Nog 10 plaatsen beschikbaar
Cursus opties
303
Ik doe met mee hond
€120,00
304
Ik doe mee zonder hond
€120,00
10:00 - 16:00 uur
Cursusvorm
Op locatie
Organisator
Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk
Docent(en)

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact