Angst voor honden komt bij alle leeftijden voor. Als hondenprofessional kom je dit zeker tegen in je praktijk. Kinderen en volwassenen die angstig zijn voor alle honden of voor één hond in het bijzonder, bijvoorbeeld. Of volwassenen met een eigen hond die bang zijn voor andermans honden. Maar ook mensen die binnen hun beroep worden geconfronteerd met vreemde honden en dit eng vinden. Welke rol kun jij als hondenprofessional spelen bij het oplossen van dit probleem, en wat moet je overlaten aan een deskundige angstbegeleider?

Alles over deze thema-avond

Het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk houdt 14 oktober 2021 samen met Marleen van Baal van MvB InZicht een thema-avond over het begeleiden bij ‘Angst voor honden’. Aan de hand van praktijksituaties en begeleide discussies krijg je inzicht in wat er zich afspeelt bij angst, angstbeleving en het ombuigen van de angst.

Wat gebeurt er bij angst, zowel lichamelijk als geestelijk? Wat doet angst met de interactie met je omgeving én naar de honden die je tegenkomt? Is het altijd op te lossen? Na deze thema-avond heb je handvatten om de juiste keuzes te maken bij een hulpvraag.

Met de informatie van deze thema-avond kun je vragen van klanten adequaat beantwoorden. Inzicht in de vaak complexe processen die spelen bij angst stelt je in staat met een professionele blik de hulpvraag te beoordelen. Ook kun je onderscheiden wat je zelf kunt oppakken en wanneer je doorverwijst. 

Voor wie

De avond is interessant voor iedereen die professioneel met honden werkt. Bij dat werk word je regelmatig geconfronteerd met mensen die bang zijn voor honden. Veelal wordt angst voor honden afgedaan als aanstellerij en stuit de angstige persoon op onbegrip en ongeduld, terwijl het wel degelijk een serieus probleem is. Door de juiste vragen te stellen kun je mensen een luisterend oor bieden en meewerken aan een oplossing. Deelname is gratis voor hondenprofessionals die zijn aangesloten bij het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk. 

Docent: Marleen van Baal

Liefde voor honden loopt als een rode draad door het leven en werk van Marleen. Naast het werken met honden en hondenmensen werd zij door de jaren heen regelmatig geconfronteerd met mensen, van jong tot oud, met angst voor honden. Ze ontwikkelde een eigen manier om deze mensen te begeleiden. Met groot succes! Haar succesvolle werkwijze is verwerkt tot de methode ‘Stappen van InZicht’, die de basis vormt van de opleiding tot ‘Begeleider angst voor honden’. Lees daar hier meer over. 

Marleen is gediplomeerd coach, opleider en verbindend ondernemer. ‘InZicht’ is al jaren het sleutelwoord in haar werk en dat is ook precies de kern van deze opleiding. Door de angstige persoon inzicht te geven in eigen handelen en in het gedrag van de hond, ontstaat ruimte om de angst los te laten.

De opleiding ‘Begeleider angst voor honden’ is onderdeel van Hond InZicht.

Accreditatie

Accreditatiepunten:

  • SPPD - 6 punten
  • APDT BeNe - 10 punten
  • CKI - 5 punten in categorie C

Deze dag kan via Zoom worden bijgewoond. Ongeveer een week van te voren ontvang je een herinnering met informatie en de deelnamelink.

Kosten

Deelname aan de thema-avond kost € 57,50 (inclusief btw) inclusief goodiebag, hand-out en certificaat van deelname. Deze worden achteraf naar je opgestuurd.

Wil je je na afloop van deze thema-avond aansluiten bij het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk? Dan ben je van harte welkom! Het keurmerk maakt de kwaliteit van dierprofessionals zichtbaar voor de diereigenaren en verbindt professionals onder meer door educatie en inspiratie. 

Als je je aansluit bij het keurmerk krijg je, zodra je aansluiting gerealiseerd is, je inschrijfgeld van deze thema-avond ‘Angst voor honden’ retour.

57,50
Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar
Cursus opties
216
Deelname online
€57,50
19.00 - 22.00
Cursusvorm
Online
Organisator
Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact