Lesgeven aan eigenaren van een dove hond moeilijk? Nee hoor, als je weet hoe dat moet valt dat reuze mee. Een dove hond kan niet horen maar hij kan hetzelfde leren als horende honden. Hij kan net als iedere andere hond dingen aanleren. Het vergt alleen wat extra aandacht, begrip en techniek. En dat is precies wat we jou gaan leren tijdens deze 1-daagse workshop ‘De Dove Hond’.

Tijdens deze dag krijg je inzicht in verschillende aspecten die je tegenkomt bij het trainen van dove honden. Je leert eigenaren van dove honden beter begrijpen en snapt waar ze tegenaan lopen. Bij het trainen van dove honden is begrip en duidelijke communicatie nog belangrijker dan bij horende honden. Dat is dan ook de focus van deze workshop.

Wat ga je leren

Het theoretische gedeelte is in de ochtend. Zonder theorie immers geen achtergrond. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Verschillende soorten doofheid;
  • Hoe wordt de diagnose gesteld;
  • Communicatie, handgebaren;
  • Veiligheid;
  • Veelvoorkomend gedrag;
  • De horende hond versus de dove hond.

Voor wie

Deze dag is primair gericht op kynologisch instructeurs en -gedragstherapeuten maar is zeker ook interessant voor honden uitlaatservices en hondenoppassers.

Praktijk

We brengen na de lunch de theorie meteen in de praktijk. Aan de slag met echte honden dus! Als het lukt zelfs met dove honden. Zo niet, dan doen we alsof ze doof zijn. Voor het aanleren van de handgebaren maakt dit geen verschil.

Lijkt het jou een uitdaging om ook instructie te kunnen geven aan mensen met dove honden? Dan is deze workshop voor echt voor jou! Heb je zelf een dove hond en wil je als eigenaar deelnemen? Dat mag natuurlijk ook. We zouden het dan heel fijn vinden als jij je (sociale) dove hond meeneemt.

Deze workshop wordt gegeven door Sabrina van Rossum. Zij heeft jarenlange ervaring met het trainen van honden. Onlangs specialiseerde ze zichzelf in het trainen van dove honden.

199,65
Cursus opties
327
Fysiek
€199,65
245
Online
€139,15
10:00 - 16:00 uur
Cursusvorm
Op locatie en online
Organisator
Martin Gaus Academie

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact