Wist je dat een konijn niet langer dan 12 uur mag vasten? De darmen kunnen daarna stil gaan liggen en dit kan levensbedreigend zijn. Maar wat als je konijn niet wil eten? Een bezoek aan de dierenarts is allereerst nodig om de oorzaak te achterhalen. In veel gevallen zal de dierenarts (tijdelijk) dwangvoeren voorschrijven. Hoe je dat het beste doet, leer je in dit webinar! 

Tijdens dit webinar leer je hoe je op een veilige manier dwangvoeding kan toedienen bij je konijn. Hoe vaak, hoeveel en hoe zullen aan bod komen en waar je tegenaan kunt lopen bij het dwangvoeren en hoe dit op te lossen. Uiteindelijk natuurlijk ook hoe je het konijn weer zelfstandig aan het eten krijgt. Ook staan we stil bij verschillende manieren om medicatie toe te dienen. Kortom, een webinar vol informatie!

Tijdens dit webinar komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wanneer is dwangvoeren nodig en waarom?
  • Welke soorten dwangvoer zijn er?
  • Wat heb je allemaal nodig bij het dwangvoeren?
  • Hoe hanteer je veilig een (geopereerd) konijn?
  • Hoe kun je stress zoveel mogelijk voorkomen?
  • Het maken van een ‘bunnywrap’ (inbakeren)
  • Hoeveel moet je geven per keer en hoe vaak?
  • Hoe stimuleer je zelfstandig eten?
  • Op welke manieren kun je medicatie geven aan je konijn?

Voor wie?

Voor iedereen die beroepsmatig met konijnen in aanraking komt of advies geeft. Denk aan dierenwinkelmedewerkers, paraveterinairen, dierverzorgers, fokkers. Ook geschikt voor mensen die konijnen als huisdier houden.

De prijs van dit webinar is: € 29,95 inclusief btw, hand-out en een certificaat van deelname (dit wordt achteraf per mail verstuurd).

Na aanmelding ontvang je automatisch een bevestigingsmail, ongeveer een week van te voren ontvang je nog een herinnering met de deelnamelink.

Deze cursus zal doorgaan bij minimaal 10 deelnemers. 
 

 

29,95
Nog 99 plaatsen beschikbaar
19:30 - 20:30 uur
Cursusvorm
Online
Organisator
Edupet
Docent(en)
In 2002 heeft Karen de Graaff haar diploma Paraveterinair Dierenartsassistent behaald en is ze bij verschillende dierenklinieken werkzaam geweest, waaronder één met veel konijnencliënten. Daar heeft ze veel ervaring opgedaan met konijnengeneeskunde, alsook met het informeren en voorlichten van klanten over de verzorging en voeding van konijnen. Veel ziekten en problemen komen voort uit een gebrek aan kennis. Het op toegankelijke wijze overbrengen van deze kennis is iets wat Karen graag doet.

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact