E. Cuniculi komt helaas steeds vaker voor bij konijnen. Misschien heeft jouw konijn deze diagnose van je dierenarts gekregen. Of je werkt in een konijnenopvang en hoort de term regelmatig langskomen. Dan wil je graag weten: wat is E. Cuniculi precies? Hoe komt een konijn eraan? Waaraan kan ik het herkennen? Welke behandelingen zijn er? Wat zijn de vooruitzichten? Wat kan ik zelf doen om mijn konijn zo goed mogelijk te ondersteunen (naast de behandeling van de dierenarts)?

Na dit webinar ben je in staat om E. Cuniculi bij je eigen konijnen of de konijnen die je verzorgt, beter te herkennen. Je begrijpt waarom een snelle behandeling noodzakelijk is en begrijpt het belang van jouw eigen rol daarin. Je weet op welke manieren je een ziek konijn met E. Cuniculi kunt ondersteunen (voeding, huisvesting etc.). Ook kun je anderen, zoals klanten en collega’s, goed informeren over deze aandoening en tips geven over de verzorging.

De inhoud nog even in het kort:

  • Wat is E. Cuniculi?;
  • Pathologie;
  • Symptomen;
  • Oorzaken;
  • Behandelingen;
  • Ondersteuning
  • Preventie.

Voor wie?

Dit webinar is voor iedereen die beroepsmatig met konijnen in aanraking komt of advies geeft. Denk aan dierenwinkelmedewerkers, paraveterinairen, dierverzorgers, fokkers. Maar ook voor wie konijnen als huisdieren houdt.

De prijs van dit webinar is: € 29,95 inclusief btw, hand-out en een certificaat van deelname (dit wordt achteraf per mail verstuurd). Na aanmelding ontvang je automatisch een bevestigingsmail, ongeveer een week van te voren ontvang je nog een herinnering met de deelnamelink.

Deze cursus zal doorgaan bij minimaal 8 deelnemers.

29,95
Nog 99 plaatsen beschikbaar
19:30 - 20:30 uur
Cursusvorm
Online
Organisator
Edupet
Docent(en)
In 2002 heeft Karen de Graaff haar diploma Paraveterinair Dierenartsassistent behaald en is ze bij verschillende dierenklinieken werkzaam geweest, waaronder één met veel konijnencliënten. Daar heeft ze veel ervaring opgedaan met konijnengeneeskunde, alsook met het informeren en voorlichten van klanten over de verzorging en voeding van konijnen. Veel ziekten en problemen komen voort uit een gebrek aan kennis. Het op toegankelijke wijze overbrengen van deze kennis is iets wat Karen graag doet.

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact