Natuurlijk zorg je als dierenliefhebber goed voor jouw huisdier. Een goede verzorging, de nodige beweging… Maar weet je ook hoe je een dier moet helpen als er sprake is van een spoedgeval?

Onderwerpen die aan bod komen

Tijdens deze workshop leer je tal van spoedgevallen te herkennen én aan te pakken. Hoe om te gaan met een hond die een epilepsieaanval krijgt? Wat te doen om bloedingen te stoppen en botbreuken te stabiliseren? Onderstaande onderwerpen worden onder andere behandeld.

  • Omgaan met de spoedpatiënt
  • SPAR onderzoek
  • Spoedplan opstellen en uitvoeren
  • Reanimeren en beademen
  • Veelvoorkomende spoedgevallen

De cursus EHBO voor honden en katten leert je direct handelen bij een ongeval. Op interactieve wijze leer je snel en accuraat te reageren bij spoedeisende zaken, een dier in nood in leven te houden, pijn verlichten, verergering voorkomen en tot slot hoe je het dier kunt stabiliseren om richting de dierenarts te gaan. Na afloop ontvang je een certificaat én een goodiebag.

Doelgroep en docent

De cursus is geschikt voor huisdiereigenaren en alle andere geïnteresseerden. De docent is Simone Thissen, afgestuurd dierenarts. Zij adviseert en geeft trainingen voor diervoedingsbedrijven en werkt  in het onderwijs als docent en assessor. Naast deze werkzaamheden runt zij aan huis een mini-manege en biedt trainingen aan op het gebied van ‘natuurlijk leiderschap’ en ‘EHBO bij hond en paard’ 

Accreditatie

CPD (Collectief Praktiserende Dierenartsen); 5,6 credits. Kynologisch instructeur bij de Raad van Beheer; 10 punten.

Oefenhonden gezocht!

Tijdens deze workshop komen veel praktijkoefeningen aan bod. Heb jij een (middel)grote hond die goed met andere honden en mensen overweg kan, goed gevaccineerd en gezond is, geen artrose, rugpootklachten heeft, niet jonger dan 6 mnd is, niet loops is, gewend is om op een tafel te zitten en liggen en het niet erg vindt om overal aangeraakt en verbonden te worden? Stuur ons dan een e-mail naar info@edupet.nl met de gegevens van jouw hond. Je krijgt van ons bericht als jouw hond geselecteerd is om mee te doen. Uiteraard krijgen de deelnemende honden iets lekkers voor hun inzet!

Wijziging in het programma onder voorbehoud

 

95,00
Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar
09:00 - 17:30
Docent(en)

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact

Bij iedere boeking een e-learning cadeau.

Dinsdag 13 juli was de feestelijke presentatie van Pets Vision, hét tijdschrift voor de dierprofessional.

Cursisten zijn weer welkom op onze locaties! We zijn erg blij dat we je weer kunnen ontvangen.