Plukken haar op de bank, in de ren en op je kleding: je konijn is in de rui! Niet alleen als eigenaar kan dit een uitdaging zijn, maar ook het konijn kan er last van hebben. Wil jij weten hoe je (jezelf en) je konijn kan ondersteunen tijdens de ruiperiode, of het nou een lang- of korthaar is? Dan is dit webinar geschikt voor jou!

Deze avond vertellen we je alles wat je moet weten over een konijn die in de rui is, wat je kan doen om hem/haar te helpen hier soepel doorheen te komen en krijg je uitleg over materialen die je kunt gebruiken. Ook kijken we naar het verschil tussen langharige en kort-/normaalharige konijnen in de rui. Als laatst krijg je ook nog tips over hoe je een verstopping kan voorkomen en vertellen we over spijsvertering bevorderende producten/voeding. 

Konijnen kunnen veel ongemak ervaren van de rui, sommigen kunnen de overtollige vacht maar moeilijk kwijt raken en dan kunnen er klitten of zelfs vervilting ontstaan. Dit is erg pijnlijk want vooral vervilting trekt erg aan de huid, gaat irriteren en er kunnen wonden ontstaan. Ook oververhitting ligt op de loer als ze niet lekker in hun zomervacht zitten. Je kan je konijnen hierbij helpen! Maar het is wel belangrijk om dit goed te doen.

Voor wie?

Dit webinar is geschikt voor iedereen die konijnen heeft, of ze nou langharig of kortharig zijn! Dat maakt deze workshop ook heel erg geschikt voor mensen die beroepsmatig met konijnen in aanraking komen. Dus ben je een dierverzorger/fokker, werk je in een dierenwinkel of op een kinderboerderij? Dan kan deze workshop ook aan jou nieuwe inzichten geven. Ziet jouw konijn er af en toe (vergelijkbaar) uit zoals op onderstaande foto's? Dan zal je zeker baat hebben bij de informatie die we je mee geven tijdens dit webinar!


De docent

Jessica Goedhart zal dit webinar verzorgen. Zij is hoofddocente en oprichtster van de opleiding tot professioneel Konijnentrimmer en geeft voor Edupet / de Konijnen Academie regelmatig (expert)cursussen over verschillende onderwerpen. Ook is ze oprichtster van haar eigen bedrijf Rabbits Company en is ze Konijnendeskundige. Met haar ervaring en vooral ook praktische kennis neemt ze je mee in de wereld van: de rui bij konijnen.

Aanmelden

De prijs van dit webinar is: € 32,50 inclusief btw, hand-out en een certificaat van deelname (dit wordt achteraf per mail verstuurd).

Na aanmelding ontvang je automatisch een bevestigingsmail, ongeveer een week van te voren ontvang je nog een herinnering met de deelnamelink.

Deze cursus zal doorgaan bij minimaal 8 deelnemers. 

32,50
Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar
19:30 - 20:30 uur
Cursusvorm
Online
Organisator
Edupet

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact