Wil jij meer over konijnen leren? Omdat je als eigenaar je dieren nog beter wilt verzorgen en begrijpen, of omdat je als professional graag goede en deskundige adviezen over konijnen wilt geven? Van hobby tot carrière: bij ons kun je online je kennis vergroten!

De basiskennis is het startpunt voor iedereen. Het maakt dus niet uit of je gewoon meer wil weten over dit fantastische dier, of je paraveterinair bent of in een dierenwinkel werkt of dat je wil gaan werken als deskundige, trimmer of konijnenoppas.

Binnen de gehele opleiding, welke route je ook aflegt, staat dierenwelzijn centraal. Dat betekent dat de opleiding is ontwikkeld door experts en gegeven wordt door docenten die passen bij de normen en waarden van de Konijnen Academie.

Module 1 bestaat uit twee delen. Je kan er namelijk voor kiezen om na het eerste deel, verder te gaan en je in het konijn te gaan verdiepen als professional. Wil je vooral voor je eigen konijnen de basiskennis leren om zo goed mogelijk voor ze te zorgen? Dan heb je aan onderdelen 1A t/m 1M voldoende. Het eerste deel van de module telt dertien onderdelen, het tweede deel telt er acht en bevat ook Q&A’s en een optionele praktijkdag.

Deze module is onderdeel van Het Nieuwe Leren:

1. Basiskennis Konijn & 1. Basiskennis Konijn Professional
2. Leren & gedrag
3. Mensbegeleiding
4. Didactische vaardigheden

OPBOUW

Wat heeft een konijn nodig om zich écht goed te voelen? Tijdens deze module duik je in de wereld van het konijn. Je doet veel informatie op die niet alleen belangrijk is als je zelf als liefhebber konijnen hebt of wil aanschaffen, maar ook als je als professional anderen een goed advies wil geven over het houden van konijnen.

Onderdelen:

1A. Een konijn aanschaffen
1B. Leeftijdsfasen
1C. Huisvesting
1D. Voeding
1E. Zindelijkheid
1F. Een band opbouwen
1G. Hanteren en verzorging
1H. Konijnen los in huis
1I. Konijnen & slopen
1J. Straffen en belonen
1K. Het opvoeden van konijnen
1L. Castratie & sterilisatie
1M. Denkspellen en verrijking + Q&A

Wil je doorleren en verder de diepte in? Dan kun je door met onderstaande onderdelen.

1N. Rassenkennis
1O. Leefwijze wilde konijnen
1P. Welzijn, behoeftes en emoties
1Q. Gedrag & Konijnentaal + Q&A
1R. Twee konijnen koppelen
1S. EHBO + Q&A
1T. Wet & Recht
Praktijkdag Konijn

E-learning

Je begint de basiskennis met een deel e-learning. Deze e-learning volg je thuis op je eigen computer. We hebben een prachtig systeem ontwikkeld waar jij in je eigen tempo de onderdelen kunt volgen. Elke twee weken komt een nieuw onderdeel online. In deze module zitten drie Q&A’s. Dit zijn online sessies met je docent(en) en medestudenten. Je kunt tijdens de Q&A je vragen stellen over de lesstof.

Praktijkdag

Naast de e-learning is er één praktijkdag. Deze dag is verplicht bij deelname aan het vervolgtraject. Deze dag wordt gegeven op onze leslocaties in Groot-Ammers en Schoten. Je krijgt tijdens deze praktijkdag hands-on les. Denk bijvoorbeeld aan het leren optillen van konijnen inclusief het nagels knippen, het verzorgen van lang- en kortharige konijnen, het observeren van gedrag, konijnentaal en stresssignalen en het aanleren van denkspellen.

Mentorschap

Tijdens jouw leerweg binnen het Nieuwe Leren is het mogelijk om contact te hebben met een mentor. Om je te helpen bij alle vragen die je tijdens deze studie tegenkomt. Soms hebben de mentoren het antwoord zelf of verwijzen ze door naar een andere collega. Hoe dan ook, de mentoren zijn er om je te ondersteunen wanneer jij dat nodig hebt! Ga je verder met de Basiskennis Konijn Professional dan zal er nog een online kennismaking zijn voor wie dat wil.

Aanmelden

Je kunt je op elk gewenst moment inschrijven voor deze module. Elke dinsdag start er namelijk een nieuwe groep! (Met uitzondering van feestdagen).
Na aanmelding ontvang je automatisch een bevestiging. Wanneer je inschrijving en betaling verwerkt zijn, sturen we je nog een mail met extra informatie. Ook krijg je van ons een welkomstpakket thuisgestuurd!
Als je je hebt aangemeld en de betaling hebt voldaan, kun je de eerstvolgende dinsdag (na 1 augustus 2021) al starten met de e-learning van de basiskennis.

Examen

Je geeft je op voor het examen als je door wil met 2. Leren en Gedrag of een specialisatie. Je kunt je examen online maken wanneer je alles gevolgd hebt. Deze kost € 24,95 excl. btw en hier moet je je apart voor aanmelden.

Heb je onderdelen 1A t/m 1T doorlopen en ben je voor het eindexamen geslaagd? Dan is er als afsluiting van deze module een diploma-uitreiking in Veenendaal, dit wordt een feestelijke dag met onder andere een rondleiding.

Inschrijven & data – Q&A’s en praktijkdag

Je kunt je voor de Q&A’s inschrijven bij het betreffende onderdeel. Bijvoorbeeld aan het eind van onderdeel 1M zie je in het e-learningsysteem de optie om je in te schrijven voor een datum. Hieronder vind je alvast de geplande data per Q&A:

 

Wanneer je doorgaat met de Basiskennis Konijn Professional kun je deelnemen aan een praktijkdag. Deze is verplicht wanneer je door wil met module 2. Leren en Gedrag. Onder ‘cursus opties’ kun je aangeven of je aan de praktijkdag mee wil doen, in de informatiemail die je na aanmelding krijgt, zal gevraagd worden op welke datum je deze dag wil volgen. Wanneer er data bekend zijn, zullen die hieronder komen te staan.
Ben je onverwachts verhinderd en kun je niet aanwezig zijn op de praktijkdag? Geeft het dan aan door te mailen naar info@edupet.nl 
Je mag meedoen aan de praktijkdag als je de voorgaande onderdelen gevolgd hebt.

 

Specialisaties (keuzemoment 1)

Wil je liever niet door naar  2. Leren & Gedrag, maar heb je andere ambities? Dat kan! Na 1. Basiskennis kun je al doorstromen naar de volgende specialisaties:

1.1 Konijnentrimmer – Start ontwikkeling volgt nog
1.2 Konijnenverzorger – Start ontwikkeling volgt nog
1.3 Konijnen koppelen – Start ontwikkeling volgt nog
1.4 Konijnenoppas – Start ontwikkeling volgt nog
1.5 Health Coach – Start ontwikkeling volgt nog
 

205,64
Nog 99 plaatsen beschikbaar
Cursus opties
206
Basiskennis Konijn (169,95 excl. btw)
€205,64
207
Basiskennis Konijn + Basiskennis Konijn Professional (299,95 excl. btw)
€362,94
208
Basiskennis Konijn + Basiskennis Konijn Professional incl. praktijkdag (479,95 excl. btw)
€580,74
Cursusvorm
Op locatie en online
Organisator
Edupet

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact