De basiskennis is het startpunt voor iedereen. Het maakt dus niet uit of je wilt gaan werken als gedragstherapeut, trainer of hondenuitlaatservice, dit is je basis. Iedereen start hier. Heb je al een opleiding op zak en wil je specialiseren in een andere richting, dan mag je een toelatingsexamen doen. Als je dit haalt mag je de basis overslaan.

Binnen de gehele opleiding, welke route je ook aflegt, staat dierenwelzijn centraal. Dat betekent dat de opleiding is ontwikkeld door experts en gegeven wordt door docenten die passen bij de normen en waarden van de Martin Gaus Academie. Hierdoor komt de term dierenwelzijn vaak terug in de basiskennis en leer je bijvoorbeeld veel over de behoeftes van honden en wanneer je eigenlijk kunt spreken van welzijn.

OMSCHRIJVING
Je begint de basiskennis met een deel e-learning. Dat volg je thuis op je eigen computer. We hebben een prachtig systeem ontwikkeld waar jij in je eigen tempo de modules kunt volgen. Elke twee weken komt een nieuw onderwerp online.

Binnen de basiskennis zijn vier praktijkdagen ingebouwd. We nodigen je dan uit om bij ons op de academie te komen en samen met je studiegenoten de praktijk te volgen.

Tijdens deze fase loop je nog geen stage maar krijg je wel een persoonlijke mentor toegewezen. Hij of zij is er voor jou! Om te helpen bij alle vragen die je tijdens je studie tegenkomt. Soms heeft de mentor het antwoord zelf en soms verwijst hij door. Hoe dan ook, de mentor is er om je te begeleiden.

OPBOUW BASISKENNIS

De basiskennis bevat vier blokken theorie en vier praktijkdagen.

Blok 1 theorie: A. Rassenkennis – B. Welzijn, Behoeftes & Emoties – C. Leeftijdsfasen – D. Maakbaarheid

Praktijkdag 1 (Terugkomdag)

Blok 2 theorie: E. Gedrag & Hondentaal

Praktijkdag 2 (Filmpjesdag over hondentaal)

Praktijkdag 3 (Gedrag observeren bij BergseBeestenboel)

Blok 3 theorie: F. Biologie & Anatomie – G. Verzorging & EHBO

Praktijkdag 4 (EHBO)

Blok 4 theorie: H. Bewegingsleer – I. Wet & Recht

WANNEER KUN JE STARTEN

Als je je hebt aangemeld en de factuur hebt voldaan dan kun je de maandag erop al starten in het online gedeelte van de basiskennis.

LET OP: vanaf de start van de basiskennis komt er elke week een deel beschikbaar. Het duurt dus minimaal 4 weken voor je kunt deelnemen aan praktijkdag 1. Vervolgens doe je weer een theoriedeel van een week en dan kun je je inschrijven voor praktijkdag 2 en 3. Dan weer twee weken online theorie alvorens je kunt deelnemen aan praktijkdag 4.

KOSTEN
De kosten van 1. Basiskennis zijn €499,-.

PRAKTIJKDAGEN & EXAMEN
De Basiskennis bevat 4 praktijkdagen.
Aanmelden voor de praktijkdagen kan via de volgende pagina's
Praktijkdag 1
Praktijkdag 2
Praktijkdag 3
Praktijkdag 4

Als je alles hebt gevolgd plan je je examen in. Het examen vindt plaats in Lelystad bij de Martin Gaus Academie.

SPECIALISATIES
Liever niet door naar 2. Leren & Gedrag, maar heb je andere ambities? Dat kan! Na 1. Basiskennis kun je al doorstromen naar de volgende specialisaties:

1. Hondenuitlaatservice

2. Hondentrimmer

3. Hondenfokker

603,79
Nog 50 plaatsen beschikbaar
Cursusvorm
Op locatie en online
Organisator
Martin Gaus Academie

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact