Leren & Gedrag is de tweede module van het Nieuwe Leren, het vernieuwde opleidingssysteem van de Katten Academie en de Martin Gaus Academie. We zijn nog vol op in ontwikkeling en er komen verschillende modules/specialisaties bij. 

 

 1. Basiskennis kat
 2. Leren & gedrag
 3. Mensbegeleiding


Nadat je 1. Basiskennis succesvol hebt afgerond, kun je deelnemen aan module 2. Leren & Gedrag. Hierbij gaan we dieper in op gedrag, leerprincipes en op welke wijze vaardigheden aangeleerd of veranderd kunnen worden.

 

Opbouw Leren & Gedrag

Leren & Gedrag bestaat uit een combinatie van e-learning en praktijkdagen, waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen:

2A. Signaleren van gedrag - met praktijkdag 1 en optionele excursie naar Stichting Kattendorp Harfsen
2B. Prikkel, context, gedrag en feedback
2C. Motivationele factoren
2D. Leervormen (incl. leerprincipes) - met praktijkdagen 2 en 3 
2E. Aanleren en veranderen van gedrag
2F. Verschillende werkwijzen
2G. Hulpmiddelen en ondersteuning bij het trainen - met praktijkdag 4 
2H. Trainen in de praktijk - met praktijkdag 5

Stage

Tussen de praktijkdagen door loop je stage bij een leerbedrijf, waar je door mee te kijken ervaring opdoet en praktijkopdrachten uitvoert. Deze stage dient in een asiel of kattenopvang gevolgd te worden. De stage duurt 10 werkdagen en moet binnen een periode van 3 maanden afgerond worden. Meer informatie over de stage krijg je tegelijk met het eerste onderdeel.

De module 2. Leren & Gedrag bedraagt €699,- exclusief btw. Dit is inclusief de e-learning en de 5 praktijkdagen. De praktijkdagen zijn allemaal inclusief koffie, thee en lunch. Voor meer informatie over de praktijkdagen, klik hier. 
De excursie naar het Kattendorp kun je er direct bij boeken maar kun je ook nog los boeken voor €99,- excl. btw. Deze dag is inclusief koffie, thee en wat lekkers.

Student Laura aan het woord over de Excursie naar Stichting Kattendorp Harfsen:

Stichting Kattendorp in Harfsen, wat een bijzondere plek om te bezoeken. Van te voren had ik zeker een idee hoe het eruit zou zien maar bij aankomst heb ik echt mijn ogen uitgekeken. Zoveel verschillende katten met allemaal een eigen achtergrond in diverse grote rennen die daar harmonieus samenleven. Onvoorspelbaar dat dit op deze manier mogelijk is en diep respect voor al die vrijwilligers die dit mogelijk maken.

Ik zou iedereen die 'iets' met katten wil gaan doen zeker aanraden om hier eens een kijkje te gaan nemen en als je via de Katten Academie de mogelijkheid hebt om hier een keer heen te gaan als excursie tijdens je opleiding dan moet je dat zeker doen! Het was echt een super leuke en leerzame dag die perfect aansluit op dat wat je in de lesstof geleerd hebt. Ik ga in ieder geval zeker nog een keer terug.

Data startmoment 10 januari 2022:

 • Praktijkdag 1 - 14 januari 2022
 • Excursie Kattendorp - 4 maart 2022 (optioneel)
 • Praktijkdag 2 - 11 maart 2022
 • Praktijkdag 3 - 25 maart 2022
 • Praktijkdag 4 - 16 mei 2022
 • Praktijkdag 5 - 30 mei 2022

Data startmoment 3 oktober 2022:

 • Excursie Kattendorp - 7 oktober 2022
 • Praktijkdag 1 - 25 oktober 2022 
 • Praktijkdag 2 - 8 november 2022
 • Praktijkdag 3 - 22 november 2022
 • Praktijkdag 4 - 20 december 2022
 • Praktijkdag 5 - 17 januari 2023
 • Online theorie examen - 31 januari 2023 

Voor meer informatie over alle praktijkdagen, klik hier.

Theorie examen

Wil jij door naar een specialisatie? Dan volgt er aan het einde een theorie examen. Dit vindt op een vaste dag na de laatste praktijkdag plaats. Dit is ook een online examen die je vanuit huis kan maken.
Prijs: € 24,95 (excl. BTW)
Je kunt je hier apart voor aanmelden via deze pagina.

Om te kunnen starten met module 3 Mensbegeleiding, hoeft je niet al je theorie examen voor Leren & Gedrag gehaald te hebben omdat het hele verschillende onderwerpen zijn. Wel dien je vóór het theorie examen van module 3, ook die van module 2 gedaan te hebben.

Na succesvol afronden van je examen ontvang je een certificaat.

Aanmelden

Na aanmelding ontvang je automatisch een bevestiging. Wanneer je inschrijving en betaling verwerkt zijn, sturen we je nog een mail met extra informatie over de module.

Wil je meer weten over deze module? Op de website van de Katten Academie staat meer informatie.

De Katten Academie behoudt het recht om de praktijkdagen te verschuiven/te laten vervallen bij te weinig aanmeldingen. Praktijkdagen gaan door bij minimaal 8 aanmeldingen. 

 

Voorwaarden voor deelname
Je hebt de module Basiskennis Kat gevolgd en deze met goed gevolg afgerond
845,79
Nog 99 plaatsen beschikbaar
Cursus opties
198
Startdatum 3 oktober 2022
€845,79
199
Startdatum 3 oktober 2022 - incl. excursie Kattendorp
€965,58
Cursusvorm
Op locatie en online
Organisator
Katten Academie

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact