Leren & Gedrag is de tweede module van het Nieuwe Leren, het vernieuwde opleidingssysteem van de Katten Academie en de Martin Gaus Academie. Het bestaat uit in totaal 4 modules:

  1. Basiskennis kat
  2. Leren & gedrag
  3. Mensbegeleiding
  4. Didactische vaardigheden


Nadat je 1. Basiskennis succesvol hebt afgerond, kun je deelnemen aan module 2. Leren & Gedrag. Hierbij gaan we dieper in op gedrag, leerprincipes en op welke wijze vaardigheden aangeleerd of veranderd kunnen worden.

 

Opbouw Leren & Gedrag

Leren & Gedrag bestaat uit een combinatie van e-learning en praktijkdagen, waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen:

A. Signaleren van gedrag - met praktijkdag 1 over onderdeel A en optionele excursie naar Stichting Kattendorp Harfsen
B. Prikkel, context, gedrag en feedback
C. Motivationele factoren
D. Leervormen (incl. leerprincipes) - met praktijkdagen 2 en 3 over onderdelen B, C en D
E. Aanleren en veranderen van gedrag
F. Verschillende werkwijzen
G. Hulpmiddelen en ondersteuning bij het trainen - met praktijkdag 4 over onderdelen E, F en G
H. Trainen in de praktijk - met praktijkdag 5 over onderdeel H

Stage

Tussen de praktijkdagen door loop je stage bij een leerbedrijf, waar je door mee te kijken ervaring opdoet en praktijkopdrachten uitvoert. Deze stage dient in een asiel of kattenopvang gevolgd te worden. De stage duurt 10 werkdagen en moet binnen een periode van 3 maanden afgerond worden. Meer informatie over de stage krijg je van de mentoren. 

De module 2. Leren & Gedrag bedraagt €699,- exclusief btw. Dit is inclusief de e-learning en de 5 praktijkdagen. De praktijkdagen zijn allemaal inclusief koffie, thee en lunch.
De excursie naar het Kattendorp kun je er direct bij boeken maar is ook later nog los te boeken voor €99,- excl. btw. Ook deze dag is inclusief koffie, thee en lunch. 

Student Laura aan het woord over de Excursie naar Stichting Kattendorp Harfsen:

Stichting Kattendorp in Harfsen, wat een bijzondere plek om te bezoeken. Van te voren had ik zeker een idee hoe het eruit zou zien maar bij aankomst heb ik echt mijn ogen uitgekeken. Zoveel verschillende katten met allemaal een eigen achtergrond in diverse grote rennen die daar harmonieus samenleven. Onvoorspelbaar dat dit op deze manier mogelijk is en diep respect voor al die vrijwilligers die dit mogelijk maken.

Ik zou iedereen die 'iets' met katten wil gaan doen zeker aanraden om hier eens een kijkje te gaan nemen en als je via de Katten Academie de mogelijkheid hebt om hier een keer heen te gaan als excursie tijdens je opleiding dan moet je dat zeker doen! Het was echt een super leuke en leerzame dag die perfect aansluit op dat wat je in de lesstof geleerd hebt. Ik ga in ieder geval zeker nog een keer terug.

Aanmelden

Je kunt je op elk gewenst moment inschrijven voor deze cursus. Elke maandag start er namelijk een nieuwe groep! (Met uitzondering van feestdagen).
Na aanmelding ontvang je automatisch een bevestiging. Wanneer je inschrijving en betaling verwerkt zijn, sturen we je nog een mail met extra informatie over de module.

Wil je meer weten over deze module? Op de website van de Katten Academie lees je er alles over.

De Katten Academie behoudt het recht om de praktijkdagen te verschuiven/te laten vervallen bij te weinig aanmeldingen. Praktijkdagen gaan door bij minimaal 8 aanmeldingen. 

 

Voorwaarden voor deelname
Je hebt de module Basiskennis Kat gevolgd en deze met goed gevolg afgerond
845,79
Nog 99 plaatsen beschikbaar
Cursus opties
198
2. Leren & Gedrag
€845,79
199
2. Leren & Gedrag incl. excursie Kattendorp
€965,58
Cursusvorm
Op locatie en online
Organisator
Katten Academie

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact