Honden beoefenen samen met hun mens graag een fijne sport. Maak eens kennis met hoopers! Een activiteit waarbij je hond op een ontspannen manier en zonder druk nieuwe dingen leert en jij de fijne relatie met je hond verder kunt versterken. Deze workshop biedt je de kans wat van hoopers te proeven.

Bij hoopers legt de hond een parcours af door bogen, de zogeheten hoopers, door korte tunnels, rond tonnen en soms ook rond hekjes. De toestellen worden zodanig veilig opgesteld dat de hond geen al te scherpe bochten hoeft te nemen. Doel van hoopers is dat de hond het volledige parcours in de juiste volgorde aflegt. Als er toestellen worden overgeslagen of omvergelopen, levert dat tijdens wedstrijden puntenaftrek op.

Heel belangrijk in deze sport is dat je geen enkele vorm van correctie mag toepassen.  Alle oefeningen gebeuren in een positieve sfeer, zonder de hond onder druk te zetten. De clicker is handig bij het aanleren van de toestellen, maar de geleider mag ook voer- en/of spelbeloningen gebruiken.

Voor wie?

Hoopers is geschikt voor bijna elke hond, van jong tot oud en van groot tot klein. Doordat er niet wordt gesprongen blijft de fysieke belasting beperkt. Daardoor was hoopers aanvankelijk vooral ook bedoeld voor seniorhonden die het rustiger aan moesten doen in de sport. Na overleg met de dierenarts, mochten er bijvoorbeeld gewrichtsproblemen aanwezig zijn, kan bijna elke hond meedoen.

Ook voor geleiders met fysieke klachten of beperkingen is hoopers geschikt.  De handler hoeft namelijk niet mee te lopen, maar blijft aan de start in een afgebakend vak staan en gebruikt zijn stem en lichaam om de hond op afstand te sturen. Hierdoor leert de hond zelfstandig, maar wel in samenwerking met zijn geleider het parcours af te leggen. In deze workshop baseren we ons op de manier van werken van Nadac Hoopers Nederland. 

Deze workshop is bedoeld voor beginners, het is een eerste kennismaking met deze sport. Deelnemende honden moeten sociaal zijn naar andere honden omdat ze los van de lijn door de hoopers moeten kunnen gaan zonder daarbij naar de wachtende honden uit te vallen.

De docent

Workshopgever Jo Mertens is docent op de Zen4AllDogs Academie BeNe en begon 27 jaar geleden op een klassieke hondenschool, die ze door het opdoen van veel kennis mee heeft helpen omvormen tot een school met een positieve insteek. Naast ervaring met hondentaal, doggy dance, hoopers, rally-O, denkwerkjes en speuren specialiseerde ze zich ook in het (uitval)gedrag van onzekere en/of angstige honden. Via JoMyDog zet ze haar schouders vooral onder een dwangvrije ondersteuning van hond en geleider, met veel aandacht voor de emoties van beiden.

Accreditatie

Voor deze workshop kun je accreditatiepunten aanvragen bij de Association of Pet Dog Trainers for Belgium and The Netherlands (APDT-BeNe): 20 punten.

Praktisch

Inclusief koffie/thee en lunch. 

Na inschrijving ontvang je automatisch een bevestigingsmail, ongeveer een week voor aanvang ontvang je nog een herinnering en meer informatie per mail. 

Maak gebruik van reekskorting

Doorheen het jaar 2022 organiseert het Martin Gaus Keurmerk een aantal mooie workshops voor honden- en kattenprofessionals met bekende topdocenten. Deze workshops zijn voor iedereen toegankelijk. Bij inschrijving op een reeks van 5 workshops geldt een reekskorting van 5%. Neem hiervoor contact op via info@martingauskeurmerk.nl

Ben je aangesloten bij het Martin Gaus Keurmerk, dan is deelname gratis. Komende data, onderwerpen en locaties in de reeks:

Datum Diersoort Onderwerp Locatie
18 september Hond Hoopers Leopoldsburg
16 oktober Hond Rally-O Leopoldsburg
12 november Hond Spiegelen met honden Schoten
26 november Kat Natuurlijk gedrag of ongewenst gedrag?  Schoten

Bij onvoldoende deelnemers wordt de workshop verplaatst. Hier krijg je tijdig bericht van.

96,80
Nog 20 plaatsen beschikbaar
Cursus opties
272
Ik neem mijn eigen hond mee
€96,80
273
Ik kom zonder hond
€96,80
10:00 - 17:00 uur
Cursusvorm
Op locatie
Organisator
Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact