Bewegen is een van de basisbehoeftes van honden. Ze wandelen, sporten en spelen. Door hun manier van bewegen kunnen ze ons heel veel vertellen. ‘On the Move’ is zaterdag 13 november dan ook het thema van de Inspiratiedag Hond voor hondenprofessionals.

Sprekers Judith Hofman, Marcel Nijland, Jordy Blonk en Rieneke Vlaanderen zorgen dat jouw kennis over hoe honden bewegen tijdens deze inspiratiedag in beweging komt. Je krijgt verdieping, gaat in kleine groepjes met het thema aan de slag en bespreekt jouw bevindingen met de experts. Aan het eind van de dag heb je veel breder inzicht in hoe honden bewegen en de grenzen daarvan.

Alle hondenprofessionals zijn welkom. Voor hondenprofessionals die zijn aangesloten bij het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk is deelname aan deze dag gratis. 

Programma

Laat het lichaam ‘spreken’ met Kynomassage

Bij lichamelijke problemen en stress gaat het lichaam ‘spreken’. Je kunt dat zien aan de stand en de beweging van de hond, maar ook voelen door palpatie. Judith Hofman vertelt tijdens haar interactieve presentatie aan de hand van praktische voorbeelden over de meest voorkomende aandachtspunten binnen het bewegingsapparaat en geeft tips hoe je gedrag en gezondheid met massage kunt ondersteunen.

Beweging bij pups

Beweging is belangrijk voor pups en jonge honden. Voor de ontwikkeling van hun lichaam, maar ook voor de ontwikkeling van hun gedrag. In de adviezen over hoeveel pups moeten bewegen kom je vaak tegenstrijdigheden tegen. Marcel Nijland gaat tijdens zijn presentatie in op de belastbaarheid van pups. Wat kun je met ze doen, en wat kun je beter achterwege laten? Hij geeft adviezen die tegemoetkomen aan de behoeften van een pup en veilig te adviseren zijn aan puppyeigenaren.

Voorzien in de behoeftes van een puberhond

Jordy Blonk van Villa Hondenkaravaan weet eigenaren van pubers die vastlopen en het niet meer zien zitten op creatieve wijze te inspireren en motiveren om de draad weer op te pakken en het plezier in het samenwerken met de hond te hervinden. Daarover gaat zijn presentatie. Welke rol heeft de hond in het gezin, welke emoties spelen in de puberfase bij mens en dier een rol en wat is er aan begeleiding nodig om in de behoeften van de hond te voorzien?  

Als bewegen pijn doet

Veel - zelfs relatief jonge - honden hebben in meer of mindere mate problemen aan hun gewrichten. Gelukkig is daar steeds meer aandacht voor, want gewrichtsproblemen lossen zich niet vanzelf op. Behandeling is noodzakelijk om gezond kraakbeen te behouden en pijnlijke gewrichten te ondersteunen. Rieneke gaat in op het herkennen van gewrichtsklachten bij honden, de behandeling van gewrichtsproblemen als artrose en het werken met natuurlijke supplementen. Wat zijn de werkzame ingrediënten en wat kun je veilig en vertrouwd aan je hond geven?

10:00 uur

Welkom

Ros Nawijn

10:15 uur

Kynomassage – lezing

Judith Hofman

10:45 uur

Kynomassage – Intervisie

Judith Hofman

11:15 uur

Koffie/thee pauze

 

11:30 uur

Kynomassage – plenaire bespreking

Judith Hofman

12:00 uur

Gewrichtsproblemen bij honden

Rieneke Vlaanderen

12:30 uur

Lunch pauze

13:30 uur

Pups en bewegen – lezing

Marcel Nijland

14:00 uur

Pups en bewegen – intervisie  

Marcel Nijland

14:30 uur

Pups en bewegen – plenaire bespreking

Marcel Nijland

15:00 uur

Koffie/thee pauze

15:15 uur

Behoeftes van een puberhond – lezing

Jordy Blonk

15:45 uur

Behoeftes van een puberhond – intervisie

Jordy Blonk

16:15 uur

Behoeftes van een puberhond – plenaire bespreking

Jordy Blonk

16:45 uur

Afsluiting

Ros Nawijn

Hoe meer kennis er in je rugzak zit, des te beter je als hondenprofessional anderen kunt adviseren. Tijdens deze inspiratiedag krijg je een gevarieerd pakket aan informatie dat je inzichten verdiept en een extra dimensie geeft aan je kijk op honden en hun mogelijkheden.

Voor wie

Deze dag is uitermate geschikt voor hondenprofessionals die dier en mens optimaal willen begeleiden en die binnen hun vak graag samenwerken met andere professionals.

Sprekers

Judith Hofman is oprichter en hoofddocent van Kynomassage. Ze volgde als basis de opleiding tot Kynologisch Instructeur en deed aansluitend in een breed aantal werkvelden vervolgopleidingen, cursussen en trainingen.

Marcel Nijland, van huis uit fysiotherapeut, is fulltime bezig met honden. Naast dierfysiotherapie geeft hij trainingen gehoorzaamheid en speuren en begeleidt hij mensen met een hond met een gedragsprobleem. Kennis verspreiden is voor Marcel een belangrijke drijfveer en daarom geeft hij met veel enthousiasme lezingen en workshops.

Jordy Blonk begeleidt eigenaren tijdens het opgroeien en opvoeden van hun hond. Dat doet hij samen met het team van Villa Hondenkaravaan, het centrum voor coaching mens & hond relatie, welzijn en gedrag van honden.

Rieneke Vlaanderen – van Laar behaalde haar universitaire bachelor Biomedische Wetenschappen (BSc) aan de Universiteit Utrecht. In het masterprogramma Molecular and Cellular Life Sciences (MSc) specialiseerde zij zich verder in artrose en verdiepte zij zich in gewrichtsdistractie, een nieuwe behandeling bij deze degeneratieve aandoening. Sinds 2012 is zij werkzaam bij Synopet als productmanager van een innovatieve en unieke productlijn voor dieren met serieuze problemen aan het bewegingsapparaat.

Praktische informatie

Deelname aan deze inspiratiedag kost € 90,75 (inclusief btw). Na afloop ontvang je een mail met ons evaluatieformulier en ‘De Parels van de Dag’, met daarin de belangrijkste punten van de inspiratiedag waarmee je direct in de praktijk aan de slag kunt. In de opvolgende week zullen wij de goodiebags versturen met daarin o.a. je certificaat van deelname. 
 

Online deelnemers wonen de Inspiratiedag bij via Zoom, voor de intervisie momenten maken we gebruik van Break-out rooms. Zorg hierbij dat je een werkende camera en microfoon hebt. Na inschrijving ontvang je een automatische bevestigingsmail. Uiterlijk een week van te voren ontvang je een herinnering met meer informatie en de link om deel te nemen.

 

Het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk

Wil je je na afloop van deze inspiratiedag aansluiten bij het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk? Dan ben je van harte welkom! Het keurmerk maakt de kwaliteit van dierprofessionals zichtbaar voor de diereigenaren en verbindt professionals door onder meer educatie en inspiratie. 

Als je je aansluit bij het keurmerk krijg je, zodra je aansluiting gerealiseerd is, je inschrijfgeld van deze Inspiratiedag Hond retour. 

90,75
Nog 80 plaatsen beschikbaar
Cursus opties
227
Online aanwezig
€90,75
10:00 - 17:00 uur
Cursusvorm
Online
Organisator
Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact