Konijnen verdienen de allerbeste zorg. Maar wat houdt dat precies in? En hoe zorg je er als dierprofessional voor dat jouw adviezen over gezondheid en welzijn goed overkomen bij konijneneigenaren?

Tijdens het gevarieerde programma van de Inspiratiedag Konijn op zondag 10 oktober, georganiseerd door het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk, leer je meer over de gevoeligheid van konijnen voor diverse ziekten, wat je kunt doen om een konijn zich beter te laten voelen en hoe je ervoor zorgt dat een eigenaar met die informatie echt aan de slag gaat.

Met de kennis die je tijdens de inspiratiedag opdoet over specialistische voeding, technieken om je boodschap over te brengen en EHBO-remedies tegen spijsverteringsproblemen kun je op een eenvoudige manier bijdragen aan een betere communicatie en meer dierenwelzijn. Daar schiet iedereen wat mee op. Jij, de eigenaar of professional en bovenal natuurlijk het konijn!

Voor wie?

Deze inspiratiedag is speciaal voor konijnenprofessionals en andere geïnteresseerden die met natuurlijke producten het dierenwelzijn willen helpen optimaliseren en eigenaren van dienst willen zijn met een kundig advies.

Programma

Aangepaste voeding bij diverse konijn- en knaagdierziekten (09:50 - 11:00 uur)

Hoe fijn is het als je zieke dieren met specialistische voeding tijdelijk kan ondersteunen, zodat ze bijvoorbeeld eerder herstellen? Tijdens de lezing ‘Aangepaste voeding bij diverse konijn- en knaagdierziekten’ worden casussen behandeld van verschillende dierziekten en de inzet van specialistische voeding daarbij. Deze lezing wordt verzorgd door Birgit Zumbrock en Bernice Muntz.

Geweldloze communicatie (11:20 - 12:00 uur)

Soms is het lastig om advies te geven, bijvoorbeeld omdat de eigenaar andere verwachtingen heeft. Dan moet je jouw boodschap op de juiste manier kunnen overbrengen, zodat de eigenaar daar ook echt iets mee gaat doen. Tijdens de interactieve presentatie ‘Geweldloze communicatie’ leer je meer over de achtergronden van communicatie en ga je oefenen in het kiezen van de juiste manier van communiceren, toegespitst op de situatie en de boodschap. Deze interactieve presentatie wordt verzorgd door Karen Ras en Bernice Muntz.

Fytotherapie (14:00 - 16:15 uur)

Met behulp van de juiste planten kun je spijsverteringsproblemen helpen oplossen. Welke EHBO-remedies kun je inzetten als een konijn zich niet lekker voelt? Tijdens de presentatie over fytotherapie leert Nancy Popieul je meer over de achtergronden van het inzetten van geneeskrachtige planten. Je krijgt een overzicht van EHBO-planten en meer informatie over preparaten en de bereidingswijze.

Bekijk de tijdsplanning onderaan deze pagina.

Sprekers

We hebben een aantal experts in het vakgebied gevonden om de presentaties te verzorgen tijdens de inspiratiedag drie presentaties, we stellen ze graag aan je voor:

Birgit Zumbrock

Birgit is dierenarts en houdt zich bezig met Research & Development. Ze heeft 20 jaar ervaring op het gebied van kleine zoogdieren, waarvan 15 jaar gericht op diervoeding

Karen Ras

Karen Ras heeft de PABO, de lerarenopleiding van de kunstacademie, een studie pedagogiek en een Master Begeleidingskunde gevolgd. Ze is werkzaam bij een ROC als docent, coach en trainer. Begin 2011 kwam zij in aanraking met geweldloze communicatie; verrast en verbaasd over de echtheid en diepgang van het model is ze zich hierin gaan verdiepen. Karen is nu gecertificeerd trainer en coach in de trainingen Verbindend Communiceren die worden aangeboden door VINE, instituut voor verbindende communicatie in Doorn.

Nancy Popieul

Als kind was Nancy al gefascineerd door natuur en natuurgeneeswijzen.  Ondertussen is ze al 25 jaar actief als gezondheidsbegeleider en docent en heeft ze een praktijk voor mens en dier. Haar zoektocht begon met de opleiding herborist maar al snel zocht ze haar weg in de gemmotherapie, aromatherapie, fytotherapie, bachbloemsems etc. Gemmotherapie is haar grote passie. Hier schreef ze dan ook over in haar kleine en  praktische gids 'Gemmotherapie voor dieren'. De opleiding 'Fytotherapie bij konijnen' wordt bij EduPet gegeven vanuit haar jarenlange ervaring. Daarnaast is Nancy docent bij de School voor Westerse Natuurgeneeswijzen. Lees hier meer over deze school.

Bernice Muntz

Bernice Muntz is dierentrainster, gedragstherapeut en presenter van beroep. Naast het trainen van dieren, is zij verwoed schrijfster. Zo heeft zij diverse boeken geschreven over konijnen en knaagdieren. Waaronder High Five met je konijn, De gelukkige cavia en Een konijn erbij. Vanuit haar basis als dierentrainster heeft Bernice zich verder ontwikkeld en nuances aangebracht in haar werk. Inzetten op het verbeteren van de leefomstandigheden van konijn en knaagdieren heeft haar grote aandacht. Daarnaast heeft zij de Konijnen Academie opgericht. Daar worden cursussen gegeven aan mensen die konijnen en knaagdieren als huisdier hebben als professionele opleidingen (o.a. Konijnendeskundige, Konijn & probleemgedrag, Konijnentrainer).

Praktisch

Locatie

Je kunt zowel online als op locatie deelnemen aan de inspiratiedag. Online deelnemers wonen de Inspiratiedag bij via Zoom. Op locatie zijn er 30 plekken te vergeven.

De fysieke locatie is:
Accustraat 1
3903 LX Veenendaal

Inbegrepen

Alle deelnemers ontvangen een goodiebag met een inhoud ter waarde van €47,95.

Na afloop ontvangen alle deelnemers een certificaat met accreditatiepunten en de 'Parels van de dag'. Hierin zijn de meest in het oog springende onderdelen van de dag samengevat, waarmee je gelijk aan de slag kunt.

Voor deelnemers op locatie is koffie/thee met wat lekkers en lunch inbegrepen.

Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk

Leden van het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk kunnen gratis deelnemen! Als keurmerkhouder kun je je aanmelden via de ledenvoordeel pagina.

Wil je je na afloop van deze Inspiratiedag aansluiten bij het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk, dan ben je van harte welkom. Het Keurmerk maakt de kwaliteit van dierprofessionals zichtbaar voor de diereigenaren en verbindt professionals o.a. door educatie en inspiratie. Als je je direct na de inspiratiedag aansluit bij het Keurmerk dan krijg je zodra je aansluiting gerealiseerd is, je inschrijfgeld van deze Inspiratiedag weer retour.

Programma

09:30 uur

Ontvangst / inloop

09:50 uur Introductie door Ros Nawijn
10:00 uur

Bunny-Nature: aangepaste voeding bij diverse konijn- en knaagdierziekten

Door Birgit Zumbrock en Bernice Muntz

11:00 uur Pauze
11:20 uur

Geweldloze communicatie: theorie, oefenen en nabespreking

Door Karen Ras en Bernice Muntz

13:00 uur Pauze
14:00 uur

Fytotherapie: theorie en oefenen

Door Nancy Popieul

15:30 uur Pauze
15:50 uur

Fytotherapie: nabespreking

Door Nancy Popieul

16:15 uur Afsluiting door Ros Nawijn
16:30 uur Verwacht einde
90,75
Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar
Cursus opties
210
Op locatie aanwezig
€114,95
211
Online aanwezig
€90,75
10:00 - 16:30 uur
Cursusvorm
Op locatie en online
Organisator
Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact