Balans is er in allerlei soorten en maten. Balans in lichaam en geest, binnen jezelf en een team, in voeding en vertering, in training en opvoeding, in werk en privé, etc. Als hondenprofessional kom je overal uitdagingen tegen waarbij balans een rol speelt. Bijvoorbeeld balans die verstoord is, ontbreekt of nog moet groeien bij zowel dieren als mensen. 

Wat weet jij van de verschillende soorten balans? Hoe vind je het en - nog belangrijker - hoe behoud je het? Op de Inspiratiedagen Hond vertellen diverse experts over hun eigen ‘balansdeskundigheid’. Je krijgt verdieping, gaat in kleine groepjes met het onderwerp aan de slag en bespreekt jouw bevindingen. Aan het eind van de dag heb je voldoende kennis om je volgende balansuitdaging met vertrouwen te kunnen tackelen.

Alle facetten van balans

 

De Inspiratiedagen Hond worden georganiseerd door het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk op 28 en 29 mei 2021. Op allebei de dagen wordt hetzelfde programma gegeven, dus je kunt kiezen welke dag het beste uitkomt.

De lezingen die tijdens de inspiratiedagen worden gegeven, gaan over verschillende facetten van balans. Denk bijvoorbeeld aan balans binnen je team, balans in wisselwerking tussen dierenwelzijn en mensenwelzijn en de balans in hormoonhuishouding na medische ingreep en de effecten daarvan.
Daarnaast worden in twee lezingen balans in darmflora en balans(herstel) bij huid en kleine verwondingen toegelicht.

Alle kennis die je opdoet tijdens de inspiratiedagen, zal je prestaties als hondenprofessional verbeteren en door middel van nieuwe inzichten een extra dimensie geven aan je kijk op ‘onze hond’.

Voor wie?

Iedere dierprofessional is welkom. Deelname aan één van deze inspiratiedagen is gratis voor hondenprofessionals die zijn aangesloten bij het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk. Iedere hondenprofessional die dier en mens optimaal wil begeleiden in ontwikkelprocessen en in de uitoefening van het vak wil samenwerken met andere professionals, is bij de Inspiratiedagen Hond op de juiste plek.
 

De docenten

  • Hans Schnock: eigenaar van Honden Advies Centrum Roermond (HACR). Hij is naast Kynologisch Gedragstherapeut ook opgeleid in Organisatie- en Toegepaste Psychologie en kan zodoende hond en mens helpen in hun relatie met elkaar en met anderen.
     
  • Pascalle Roulaux: deed voor haar masterthesis aan Wageningen Universiteit onderzoek naar de invloed van castratie op het gedrag van reuen. Inmiddels werkt ze als PhD’er bij Universiteit Utrecht waar ze onderzoek gaat doen naar het welzijn en de trainingsmethoden van speur- en detectiehonden.
     
  • Liselot Boersma: gediplomeerd hondengedrag & welzijn deskundige (PgDip CABW). Via consulten aan huis biedt zij praktisch, welzijnsgericht advies aan gezinsleden waar de hond deel van uitmaakt. Daarnaast is zij cartoonist, spreker, gastdocent en deelt zij haar kennis en inzichten via haar eigen platforms HondenLot en LotsDogs. In 2017 behaalde zij een postgraduaat diploma van een internationale opleiding ‘Companion Animal Behaviour and Welfare’ (o.a. via Odisee University). Hier leerde zij over het gedrag en welzijn van honden, katten en paarden vanuit een allesomvattende invalshoek met wetenschappelijke onderbouwing.
     
  • Marleen van Baal van MvB InZicht, coach en verbindend ondernemer in de dierenbranche, begeleidt de intervisies.

 

Het programma:

9.30 uur              Ontvangst / inloop         
10 uur                  Welkom             
10.15 uur            Team In Balans – Inleiding           Hans Schnock
10.45 uur            Team In Balans – Intervisie          Hans Schnock
11.15 uur            Koffie/thee pauze
11.30 uur            Team In Balans – Plenaire bespreking     Hans Schnock
12.00 uur            Huidbalans en kleine verwondingen        Rob Vrolijk
12:30 uur            Lunch pauze
13.30 uur            De balans tussen hondenwelzijn en mensenwelzijn          Liselot Boersma
14.00 uur            De balans tussen hondenwelzijn en mensenwelzijn          Liselot Boersma
14.30 uur            De balans tussen hondenwelzijn en mensenwelzijn          Liselot Boersma
15.00 uur            Koffie/thee pauze
15.15 uur            Castratie, de effecten op gedrag en gezondheid – Inleiding          Pascalle Roulaux
15.45 uur            Castratie, de effecten op gedrag en gezondheid – Intervisie         Pascalle Roulaux
16.15 uur            Castratie, de effecten op gedrag en gezondheid – Plenaire bespreking         Pascalle Roulaux
16.45 uur            Darmbalans met bacteriën          Rens van Nieuwenhoven
17.15 uur            Afsluiting

 

Aanvullende informatie

De inspiratiedagen worden online gegeven en kunnen via Zoom bijgewoond worden. Bij de bevestiging van je inschrijving ontvang je de toegangslink met informatie hoe je kunt deelnemen. 

Online deelname kost € 75,- (excl. BTW). Voor alle deelnemers is er een waardevolle goodiebag t.w.v. € 49,-.

Accreditatie

Accreditatiepunten zijn aangevraagd. Na afloop ontvang je digitaal jouw certificaat met je accreditatiepunten en “De Parels van de Dag”. Hierin staan de belangrijkste punten van de inspiratiedag, waar je gelijk in de praktijk mee aan de slag kunt. 

ADPT - BeNe 20 punten
SPPD 7 punten
CKI 20 punten categorie B

 

Het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk

Wil je je na afloop van deze Inspiratiedagen aansluiten bij het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk? Wij heten je van harte welkom! Het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk maakt de kwaliteit van dierprofessionals zichtbaar voor diereigenaren en verbindt dierprofessionals door middel van bijvoorbeeld educatie en inspiratie.

Wij hopen je tijdens deze dagen te ontmoeten en onze kennis uit te wisselen! 

Inschrijfgeld retour ontvangen?
Besluit je na afloop van de inspiratiedagen je aan te sluiten bij het Martin Gaus Keurmerk? Na activering van je deelname aan het keurmerk krijg je het inschrijfgeld van deze inspiratiedag retour.

90,75
Nog 37 plaatsen beschikbaar
Cursus opties
149
28 mei online
€90,75
151
29 mei online
€90,75
Vanaf
Cursusvorm
Online

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact

De wereld om ons heen verandert continu en daarmee groeit ook onze behoefte aan flexibiliteit.

De Prins Health Coach opleiding breidt uit!

Lees hier onze maatregelen tegen het coronavirus.