Sporten met je hond is populair! Welke activiteiten of sporten je ook doet, het is belangrijk dat je bewust bent van de extra belasting die je van het hondenlichaam vraagt.

Kun je 9 december niet? Er komt een replay beschikbaar voor iedereen die zich inschrijft! Deze replaylink blijft 2 weken beschikbaar.

Sporten vraagt veel van spieren en gewrichten. Net als bij jezelf moet je hond worden voorbereid op inspanning en na afloop moet het lichaam daar weer van bijkomen. Voor een optimale prestatie heb je conditie, kracht, souplesse en coördinatie nodig. Alleen zo kun je blessures en spierpijn zoveel mogelijk voorkomen. Massage is, naast een goede trainingsopbouw, even zo belangrijk om bindweefsel, spieren, pezen en gewrichten goed voor te bereiden en te onderhouden, zodat een optimale mobiliteit bereikt wordt.

Tijdens deze lezing luister je niet alleen, je doet ook zelf mee aan de hand van een aantal interactieve oefeningen. Als je hier na het volgen van deze lezing thuis verder met je hond mee aan de slag wilt, kun je de speciale cursus 'Sportmassage voor jouw hond' volgen. Uiteraard kun je ook meedoen zonder hond.

Inhoud van de lezing

  • Nut van sportmassage
  • Herkennen van blessurerisico’s door een sportanalyse aan de hand van Inspectie, Observatie en palpatie (IOP)
  • Kans op blessures verkleinen
  • Belang en opbouw van warming-up en cooling-down

Docent Judith Hofman

Judith Hofman is werkzaam als Kynologisch Massagetherapeut, TTouch Practitioner II, Acupressuur Practitioner en Kynologisch Instructeur. In 2010 heeft ze het opleidingsinstituut Kynomassage opgericht en geeft ze samen met haar team van specialisten lezingen, workshops, cursussen en opleidingen over kynologische massage.

In haar werk staat het leren ontspannen aan de hand van aanrakingen en massage centraal. Aanraking geeft een diepe verbinding tussen hond en mens, waardoor er meer bewustzijn en ontspanning ontstaat. Onze leefwereld is een enorme uitdaging voor ons allemaal en geeft snel stress. Dat werkt door op lichaam en geest. Haar passie is om mensen meer bewust te maken van de emoties en communicatiesignalen van de hond, waardoor hond en mens meer in verbinding met elkaar kunnen leven. Haar manier is om deze unieke verbinding via aanraking in beweging te brengen en hond én mens op eigen tempo spanning te leren loslaten. Deze beweging kan oppervlakkig blijven maar, als hond en mens er aan toe zijn, ook dieper gaan en bijvoorbeeld trauma’s uit angst of pijn in beweging brengen.

In de 20 jaar dat ze met dieren werkt, heeft ze een specialisatie opgebouwd in stress-reductie en ondersteuning bij lichamelijke problemen, pijn en revalidatie. Daarbij werkt ze altijd samen met specialisten, dat maakt haar werk zo nuttig en leuk. De ene keer begint de aanpak van een probleem bij het leren ontspannen, de andere keer geeft ze vervolg aan de behandeling van een specialist. Alleen samen kun je dieren beter ondersteunen! 

Praktisch

Na inschrijving ontvang je automatisch een bevestigingsmail, ongeveer een week voor aanvang ontvang je nog een herinnering en meer informatie per mail. 

Bij onvoldoende deelnemers wordt de lezing verplaatst. Hier krijg je tijdig bericht van.

35,00
10:00 - 13:00 uur
Cursusvorm
Online
Organisator
Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact