Katten zijn bijzondere en gevoelige dieren die soms van slag kunnen raken als ze gehanteerd moeten worden. Wil jij leren hoe je een gestresste kat zo katvriendelijk mogelijk kunt hanteren? Dan is deze praktijkmiddag in combinatie met e-learning zeker iets voor jou! Aanraken, hanteren en soms fixeren is namelijk nodig als je hands-on met katten werkt.

Veel katten worden niet graag opgepakt of vastgehouden, maar er zijn situaties waarin we dit echt moeten doen. Niet alleen als katteneigenaar, maar vooral ook als kattenprofessional. Wij willen je graag helpen hierin meer vaardigheid en inzicht te krijgen.

We gaan in op hoe je contact met een kat maakt in ontspannen situatie. Maar ook hoe je in een noodsituatie het beste kunt handelen. Je gaat zelf oefenen met handdoektechnieken waarmee je leert de kat zo stressarm mogelijk te hanteren. Hierbij besteden we ook aandacht aan je eigen veiligheid en aan de verschillende karakters die je tegen kan komen.

Door middel van een e-learning en een praktijkmiddag leer je o.a. over de handdoektechnieken, ga je oefenen met verschillende manieren van hanteren en vertelt Fieke Halberstadt je alles over de do’s en don’ts die van toepassing zijn bij katten.

Als professional weet je waarschijnlijk al dat katten soms erg lastig te hanteren zijn. Ze zijn zeer lenig, wendbaar en af en toe ontzettend snel. Daarnaast ook nog eens (stress)gevoelig! Om katten een zo stressarm mogelijke ervaring te geven en daarbij onnodige stress tegen te gaan, is het van groot belang om te weten wat jij kan doen om dit te bewerkstelligen.

Voor wie?

Deze cursus is bijzonder geschikt voor de volgende groepen:

  • Asiel- en pensionmedewerkers
  • Paraveterinairen en dierenartsen
  • Medewerkers dierenambulance
  • Katteneigenaren die hun kat bijvoorbeeld medicatie moeten ingeven

Over de cursus

In deze e-learning krijg je de lesstof aangeboden door middel van: tekst, video’s, foto’s en zelftest vragen. Elk onderdeel is opgebouwd uit een aantal hoofdstukken, bijvoorbeeld: handdoektechnieken en medicatie ingeven. Ook krijg je een (online) reader van de lesstof, deze is te bekijken, downloaden en printen aan het eind van het gevolgde onderdeel.

Studiebelasting: +/- 2 uur e-learning en zelfstudie

We gaan die dag aan de slag met pluche katten maar ook met echte katten. Je hoeft je eigen kat niet mee te nemen, maar heb je een kat die het gewend is, dan is het in overleg wel mogelijk.

Praktisch

Na aanschaf van deze cursus ontvang je automatisch een bevestiging. Vervolgens wordt er binnen 5 werkdagen een account voor je aangemaakt op www.edupetacademy.nl  De inloggegevens krijg je per mail. Ook krijg je dan toegang tot onderdeel 1G, deze e-learning hoort bij de module 1. Basiskennis Kat.

Ongeveer een week voor de praktijkmiddag ontvang je een herinneringsmail met aanvullende informatie. Het is niet mogelijk om de praktijkmiddag te volgen zonder de e-learning.

De prijs van deze cursus is €90,74 inclusief btw, koffie/thee, lunch, hand-out en een certificaat van deelname.

De praktijkdag heeft een minimum aantal deelnemers van 6 en een maximum van 12 personen.

Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

90,74
Nog 12 plaatsen beschikbaar
13:30 - 16:00 uur
Cursusvorm
Op locatie en online
Organisator
Katten Academie
Docent(en)

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact