Het jaar rond worden er kittens geboren, gepland of ongepland, bij een ervaren verzorger of bij iemand zijn/haar eerste nestje. Niet altijd kunnen ze bij moederpoes terecht voor melk, in dat geval zullen wij mensen deze zorg over moeten nemen. Daarbij is het letterlijk van levensbelang dat dit goed gebeurd!

Tijdens deze lezing leer je:
- De leeftijd van een (gevonden) kitten in te schatten
- De conditie van een (gevonden) kitten te bepalen en wat je moet doen (EHBO)
Welke lichaamstemperatuur hoort bij welke leeftijd en wanneer is het een ondertemperatuur
- Over de moederpoes en haar melkproductie
- Hoe je een kitten op een juiste manier de fles geeft
- Welke voeding het kitten mag hebben?
- Ontlasten van een kitten (stimuleren)
- Problemen die kunnen ontstaan en hoe herken je die?
- En als er iets fout gaat, hoe verder te (be)handelen?
- Socialisatie / tips & tricks
- Medicatie, ziektes & parasieten

Kittens kunnen je verbazen, wat ze allemaal overwinnen op zo’n jonge leeftijd. Maar kittens zijn ook ontzettend kwetsbaar! Het zorgen voor een (nestje) kittens, met of zonder moederpoes, is niet niks en vergt training, kennis en een hart voor katten. Met deze essentiële informatie bereid je je goed voor op de zorg voor de allerkleinste.

Patricia Sluiter-ter Horst, oprichtster van Stichting Kittenopvang Moederloos, zal deze lezing geven. Ze begeleidt al jaren eigenaren en gastgezinnen met een kitten, een nestje of moederloze kittens. Ze doet dit door middel van voorlichting over voeding en verzorging van jonge kittens. 

Deze lezing is geschikt voor een ieder die met kittens op jonge leeftijd te maken krijgt, bijvoorbeeld als (toekomstig) gastgezin, fokker en medewerker van een dierenasiel.

De prijs voor deze lezing is € 114,95 inclusief btw, lunch, koffie/thee, hand-out, certificaat en een goodiebag.

Speciaal voor dierenartsen is er een aparte lezing over het flessen van kittens, hier wordt er namelijk dieper ingegaan op bepaalde materie. Deze lezing wordt ook door Patricia gegeven en kan op aanvraag geregeld worden.

Het is ook mogelijk om het handboek (€20,-) aan te schaffen dat door Patricia zelf is geschreven. Deze geeft nog meer verdieping over dit onderwerp.

114,95
Nog 15 plaatsen beschikbaar
Cursus opties
84
10:00 - 16:00 uur

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact

In een tijd waarin het belangrijk is om als bedrijf te blijven ontwikkelen en mee te gaan met alle digitale mogelijkheden, biedt EduPet een nieuw c

Lees hier onze maatregelen tegen het coronavirus.

Wilde konijnen en cavia’s leven een groot deel van de dag in holen, en zoeken tijdens de warme uren