Hoe mooi is het als konijnen en andere dieren goed met elkaar kunnen opschieten? Op foto’s zie je dan konijnen bijvoorbeeld tevreden naast een hond of kat slapen. Veel konijneneigenaren willen er uiteindelijk dan ook een ander dier bij; een hond, een kat, een vogel.

Alleen hoe zorg je dat alles goed en zo stressvrij mogelijk verloopt? De introductie van bijvoorbeeld een pup of kitten – hoe doe je dat? En een dier uit een asiel? Kunnen konijnen samen met cavia’s leven? En met andere dieren? 

Tijdens dit webinar komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Basisregels voor het introduceren van nieuwe huisdieren
  • Een pup of kitten introduceren
  • Kippen, andere vogels, fretten & konijnen
  • Hoe veilig is het als het konijn voer van het andere huisdier eet ?
  • Stress signalen herkennen, en wat kun je ermee?
  • Angst voorkomen
  • Oefening om angst om te buigen naar meer zelfverzekerd gedrag
  • Een 'multidier' huishouden

Na dit webinar weet je wat je kunt doen om meerdere dieren zo succesvol mogelijk met elkaar te introduceren. Je weet waar je aan kan werken als het nog niet zo goed gaat. En hoe je de dieren tussendoor allemaal veilig kunt houden.

Voor wie?

Dit webinar is geschikt voor iedereen die een konijn heeft en wil weten hoe je andere dieren het beste bij konijnen (of andersom) introduceert. Ook als je hierover advies wilt geven aan andere mensen. Dus zeker ook geschikt voor mensen die beroepsmatig met konijnen werken zoals paraveterinairen, dierverzorgers, fokkers, dierenwinkelmedewerkers etcetera.

De prijs van dit webinar is: € 25,00 inclusief btw, hand-out en een certificaat van deelname (dit wordt achteraf per mail verstuurd).

Na aanmelding ontvang je automatisch een bevestigingsmail, ongeveer een week van te voren ontvang je nog een herinnering met de deelnamelink.

Deze cursus zal doorgaan bij minimaal 8 deelnemers. 
 

25,00
Nog 25 plaatsen beschikbaar
19:00 - 20:00 uur
Cursusvorm
Online
Organisator
Edupet
Docent(en)

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact