De winter komt eraan. Dat betekent kou, nattigheid en rond de jaarwisseling - ook al was er vorig jaar een vuurwerkverbod - knallen en gillers. In de natuur schuilen wilde konijnen tegen vocht en vorst in ondergrondse holen. Onze huiskonijnen kunnen dit niet, zij zijn van ons afhankelijk.

In dit webinar staan we stil bij: wat kunnen wij doen om onze konijnen comfortabel en veilig de winter door te helpen? Waar moet je op letten bij de voeding en de huisvesting? Hoe zit het nou met die wintervacht? Mag een buitenkonijn zomaar naar binnen? Mogen ze aan de kerstboom knabbelen? Welke maatregelen kun je nemen tegen (stress door) vuurwerk, ondanks het verbod?

In dit webinar bespreken we wat we kunnen doen om onze konijnen comfortabel en veilig de winter door te helpen. We kijken hierbij naar:

  • Huisvesting
  • Voeding
  • Speciale behoeften van jonge, oude, langharige of zieke dieren
  • Hoe te handelen bij onderkoeling
  • Risico’s rond de feestdagen
  • Maatregelen tegen (stress door) vuurwerk

Na dit webinar weet je hoe je je konijnen kunt helpen winterse kou en vocht zo goed mogelijk te doorstaan. Je kent de risico’s die de feestdagen met zich meebrengen en weet hoe je je konijnen daar zoveel mogelijk tegen kunt beschermen.

Voor wie?

Voor iedereen die beroepsmatig met konijnen in aanraking komt of advies geeft. Denk aan medewerkers van dierenspeciaalzaken, paraveterinairen, dierverzorgers, fokkers. Ook geschikt voor mensen die konijnen als huisdier houden.

Docent

Karen de Graaff is paraveterinair dierenartsassistente en konijndeskundige. Door haar werk in een dierenkliniek met veel konijnenpatiënten heeft zij veel ervaring opgedaan met de behandeling en verzorging van konijnen met uiteenlopende behoeften. Ook heeft zij zich verdiept in gezonde voeding. Zij heeft al jaren konijnen als huisdieren en ook die hebben haar veel geleerd. Zij brengt graag het konijnenwelzijn op een hoger plan, o.a. in het contact met klanten en door het schrijven en geven van cursussen via haar eigen bedrijf Healthy Rabbit.

De prijs van deze cursus is: € 30,25 inclusief btw, lesmateriaal (dit wordt achteraf per mail verstuurd) en een certificaat van deelname.

Deze cursus zal doorgaan bij minimaal 8 deelnemers. 

25,00
Nog 25 plaatsen beschikbaar
19:30 - 20:30 uur
Cursusvorm
Online
Organisator
Edupet
Docent(en)

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact