Op deze pagina kun je je aanmelden voor de eerste praktijkdag van module 2. Leren & Gedrag en optioneel voor de excursie naar het Kattendorp.

Hieronder vind je praktische informatie en rechts op het scherm kun je een datum kiezen en je inschrijven.

2A - Signalen van Gedrag en Welzijn

In dit onderdeel ga je zelf aan de slag met aandacht voor signalen, die iets zeggen over het welzijn van de kat en bepalend kunnen zijn voor de trainbaarheid. Je maakt je eigen welzijnschecklist en bepaalt van twee verschillende katten de trainbaarheid en behoeftes voor je deelneemt aan de praktijkdag.

 

Praktijkdag 1:

In de ochtend ga je samen met Liselot Boersma de zelfgemaakte welzijnschecklijsten bespreken en met elkaar vergelijken.
De middag is gevuld met het bekijken van filmpjes om het observeren en interpreteren van gedrag en lichaamstaal te oefenen samen met Sonja van Leeuwen.

Locatie:

Accustraat 1
3903 LX  Veenendaal

Tijd: 10:00 - 16:00 inclusief pauzes

Inbegrepen:

Koffie, thee en lunch. 

 

Excursie Stichting Kattendorp Harfsen:

Tijdens deze excursie gaan we op bezoek bij Stichting Kattendorp Harfsen. Dit is een permanente opvang voor onherplaatsbare en/of verwilderde katten. We krijgen een rondleiding en gaan daarna aan de slag met opdrachten over het observeren van katten. De katten leven samen in grote, natuurlijk ingerichte rennen, de perfecte plek om gedrag en lichaamstaal te bekijken!

Student Feikje aan het woord:

De excursie naar het kattendorp wil je niet missen! Het is heel speciaal om te zien hoe harmonieus een grote groep katten samen kan leven. Het is niet goed in woorden uit te leggen. Het is iets wat je zelf moet ervaren. Wat mooi dat er een plek bestaat waar katten die niet in een huis kunnen leven terecht kunnen en de rest van hun leven mogen genieten. Het is een waar kattenparadijs voor zowel kat als kattenliefhebber. Ik heb de dag als heel ontspannen, gezellig en leerzaam ervaren. Het observeren van de katten was heel interessant en het was een feestje om de hele dag met katten te mogen knuffelen. Een zeer waardevolle excursie waar je veel herkenning zult vinden uit de lessen van module 1.

Locatie:

Kapeldijk 13
7217 SH  Harfsen

Tijd: 11:00 - 16:00 inclusief pauzes

Inbegrepen:

Koffie, thee en lunch. 

 

Na het volgen van onderdeel 2A en praktijkdag 1:

  • Ben je in staat een checklist te maken, waarmee voorafgaand aan het trainen een globale welzijnscheck kan worden uitgevoerd
  • Ben je in staat een globale welzijnscheck uit te voeren (op zowel alle betrokken dieren als de omgeving) voorafgaand aan een trainingssessie, waarbij rekening gehouden wordt met zowel lichamelijk, emotioneel en gedragsmatig welzijn.
  • Kun je oefeningen bedenken, die de welzijnsbehoefte van het individu ten goede zouden komen
  • Kun je oefeningen aanpassen op maat voor het individu, indien dit nodig is voor het welzijn van het individu

 

Belangrijk: 

Voordat je deel neemt aan de eerste praktijkdag dien je onderdeel 2A afgerond te hebben en de bijbehorende opdracht ingeleverd te hebben via de e-learning. Voor je op excursie gaat naar het Kattendorp moet je eerst Praktijkdag 1 gevolgd hebben. 

Wil je je afmelden voor een praktijkdag? Stuur dan een mail naar info@edupet.nl 

 

 

 

Voorwaarden voor deelname
Ik volg de module Leren & Gedrag
0,00
Nog 8 plaatsen beschikbaar
Cursus opties
202
Praktijkdag 1 - 14 januari 2022
€0,00
203
Praktijkdag 1 + excursie - 14 januari & 4 maart 2022
€0,00
214
Praktijkdag 1 + excursie - 14 januari & 4 maart 2022 (excursie nog betalen)
€119,79
10:00 - 16:00 uur
Cursusvorm
Op locatie
Organisator
Katten Academie
Docent(en)

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact