‘Megacolon syndroom’ is de benaming voor een aandoening die zich uit in problemen met de stoelgang, buikpijn, gasvorming en afwijkende ontlasting. Wat is er bekend over de oorzaken van deze aandoening? Welke behandelingen zijn mogelijk? Hoe kunnen we een konijn met deze aandoening zo goed mogelijk ondersteunen? Welke rol speelt voeding hierin? Wat zijn de vooruitzichten?

In dit webinar proberen we je zo veel mogelijk informatie te geven, waar je ook praktisch iets mee kunt. Aan de hand van enkele casussen kijken we naar de behandelmogelijkheden maar vooral ook naar wat je als eigenaar/verzorger zelf kunt doen om je konijn te helpen.

We kijken naar de aandoening megacolon, bespreken we mogelijke behandelingen en bekijken we op welke wijze een ziek konijn met megacolon zo goed mogelijk kan worden ondersteund.

Inhoud:

  • Wat is megacolon?
  • Pathologie
  • Symptomen
  • Behandelingen
  • Ondersteuning
  • Voeding

Na dit webinar ben je in staat om megacolon bij je eigen konijnen of de konijnen die je verzorgt, beter te herkennen. Je weet op welke manieren je een ziek konijn met megacolon kunt ondersteunen en de rol die voeding hierin speelt. Ook kun je anderen, zoals klanten en collega’s, informeren over deze aandoening en tips geven over de verzorging.

Voor wie?

Voor iedereen die beroepsmatig met konijnen in aanraking komt of advies geeft. Denk aan dierenwinkelmedewerkers, paraveterinairen, dierverzorgers, fokkers. Maar ook voor wie konijnen als huisdieren houdt.

De docent

Karen de Graaff is paraveterinair dierenartsassistente en konijndeskundige. Door haar werk in een dierenkliniek met veel konijnenpatiënten heeft zij veel ervaring opgedaan met de behandeling en verzorging van konijnen met uiteenlopende behoeften. Ook heeft zij zich verdiept in gezonde voeding. Zij heeft al jaren konijnen als huisdieren en ook die hebben haar veel geleerd. Zij brengt graag het konijnenwelzijn op een hoger plan, o.a. in het kontakt met klanten en door het schrijven en geven van cursussen via haar eigen bedrijf Healthy Rabbit.

Aanmelden

De prijs van dit webinar is: € 32,50 inclusief btw, hand-out en een certificaat van deelname (dit wordt achteraf per mail verstuurd).

Na aanmelding ontvang je automatisch een bevestigingsmail, ongeveer een week van te voren ontvang je nog een herinnering met de deelnamelink.

Deze cursus zal doorgaan bij minimaal 8 deelnemers. 

 

25,00
Nog 25 plaatsen beschikbaar
19:30 - 20:30 uur
Cursusvorm
Online
Organisator
Edupet
Docent(en)

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact