Er zijn talloze manieren om konijnen te voeren, hoe deden we dat eerder, wat wordt er nu aangeraden en, kan het ook anders? Ontdek het tijdens het gratis webinar op 29 september! 

In de afgelopen jaren hebben we ons hard gemaakt voor het beperkt voeren aan konijnen. Met als reden dat konijnen in de natuur heel nutriënt-arm eten en onze huiskonijnen vaak een heel ander voedingspatroon hebben. De aangeraden 20 gram per kilo streefgewicht is voor veel konijnen gezonder dan dat er voorheen gevoerd werd. Veelal kregen konijnen immers krachtvoer wat ongeschikt was voor konijnen als huisdier en ook nog eens te veel.

Echter met de ‘maatstaf van 20 gram per kilo streefgewicht’ lopen we er soms ook tegen problemen aan dat konijnen stress hebben, agressie vertonen, (extreem) sloopgedrag laten zien, onrustig zijn en dat er nog steeds konijnen te dik zijn. Uiteraard is dit in zekere zin normaal, maar een stuk ook niet. Dit heeft ook te maken dat konijnen in de natuur tussen de 80-120 porties per dag eten. Je zou dan zeggen: een goede konijnenverzorger zorgt dat er altijd hooi is – daar kunnen ze de 80-120 porties van nemen. Toch zie je dat dit niet voor elk konijn werkt. Wat zijn dan de alternatieven? Hoe kunnen we als professional hiermee omgaan?

Tijdens dit webinar zullen we kort ingaan op de oude/huidige situatie, wat voor problemen dit kan geven en wat mogelijke alternatieven kunnen zijn, zoals Bunny Nature. En wat daar dan weer de voor- en nadelen van kunnen zijn.
Na dit webinar weet je meer over (de relatie tussen) voeding en gedrag, waardoor je klanten nog beter kan adviseren en we het konijnenwelzijn weer kunnen verbeteren!

Voor wie?

Dit webinar is geschikt voor mensen die beroepsmatig met konijnen in aanraking komen en/of adviezen geven. Denk daarbij konijnendeskundigen,  medewerkers van een asiel of opvangcentrum, dierenartsassistentes of medewerkers die bij een kinderboerderij of in dierenwinkel werken.

Spreker

Konijnenexpert Bernice Muntz zal het webinar verzorgen. Naast het oprichten van de Konijnen Academie in 2019 is Bernice bekend van het boek ‘High Five met je konijn’ en staat bij de webinar stil bij de voeding en impact op het gedrag en de natuurlijke behoefte van konijnen en knaagdieren. Met de positieve reacties blijft Bernice konijnenliefhebbers en professionals inspireren.

Aanmelden

Inschrijven kan gratis! Er zijn 100 plaatsen beschikbaar. Na inschrijving krijg je een bevestigingsmail. Ongeveer een week van te voren ontvang je nog een herinnering met daarin de link om deel te nemen. Naderhand ontvang je van ons nog een online evaluatieformulier.

Het webinar is niet terug te kijken, er zit geen hand-out bij. Je ontvangt een algemeen certificaat van deelname.

0,00
Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar
19:30 - 20:30
Cursusvorm
Online
Organisator
EduPet
Docent(en)

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact

Bij iedere boeking een e-learning cadeau.

Dinsdag 13 juli was de feestelijke presentatie van Pets Vision, hét tijdschrift voor de dierprofessional.

Cursisten zijn weer welkom op onze locaties! We zijn erg blij dat we je weer kunnen ontvangen.