Heb je last van spinnenfobie? Je bent niet de enige, veel mensen ervaren angsten voor dieren, sommige van deze angsten kunnen echter een behoorlijke impact hebben op het dagelijks leven van mensen. Toch kun je leren leven met een spinnenfobie.

Je kunt eenvoudig leren leven met spinnenfobie, of daar zelfs volledig of grotendeels vanaf komen. Tijdens deze dag vullende workshop krijg je in stapjes de tools om de angst te overwinnen. Ervaringsdeskundige Rogier van Rossem zal je op een zeer aangename manier jouw angsten leren managen.

Wat is arachnofobie (spinnenfobie)?

Er zijn maar weinig mensen net zo enthousiast over spinnen als Freek Vonk. Sterker nog, misschien duik jij ook snel weg als er een grote, harige spin in de kamer zit? Iemand met arachnofobie, ook wel spinnenfobie, is extreem bang voor spinnen of spinachtigen. Het is een specifieke fobie die veel voorkomt, maar waar weinig mee gedaan wordt.

Weinig mensen met een arachnofobie (spinfobie) laten zich behandelen, omdat het misschien lijkt alsof het niet verholpen kan worden. Toch is dat heel gemakkelijk en snel te behandelen. Tijdens deze workshop helpen we je graag jouw spinnenfobie te overwinnen! 

Waarom hebben mensen spinnenfobie

In Nederland heeft zo'n drie tot zes procent van de bevolking een spinnenfobie, en het komt zo ongeveer vijf keer vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Maar hoe begint zo'n fobie? Er is een theorie dat angst voor spinnen een evolutionaire reden heeft, omdat spinnen vroeger mogelijk een bedreiging voor de mens vormden. Voor deze theorie is echter weinig bewijs.

Angst is een normale reactie en een gevoel dat verwijst naar (dreigend) gevaar. Maar waarom mensen precies zo reageren op het zien van spinnen, is niet heel gemakkelijk te beantwoorden. 

Is spinnenfobie te behandelen?

Spinnenfobie is absoluut te behandelen en daar helpen we je graag bij tijdens deze workshop op 31 januari. We willen benadrukken dat je tijdens de workshop in je eigen tempo werkt. Je hoeft niets te doen als het toch te spannend blijkt. 

Over de workshop

Programma

  • Aankomst met koffie en thee;
  • Presentatie over spinnenfobie;
  • Pauze;
  • Presentatie vervolg en training over aanwezigheid dieren;
  • Praktijkronde;
  • Vragen;
  • Afsluiting met overhandiging certificaat van deelname.

Praktische informatie

Deze workshop duurt 5 uur van 10:00 tot 16:00 uur en is inclusief lunch.

Incompany training

Heb je een bedrijf, stichting, opleidingsinstituut of een ander soort organisatie? En ben je op zoek naar meer kennis op het gebied van herpeten? Dan maken wij voor u graag een op maat gemaakte training, workshop of opleiding! Graag bespreken we met u de mogelijkheden tijdens een vrijblijvende kennismaking. Neem contact op met info@edupet.nl of bel op 0318 531250.

Deze workshop gaat door bij minimaal 15 deelnemers.

94,95
Nog 20 plaatsen beschikbaar
10:00 - 16:00 uur
Cursusvorm
Op locatie
Organisator
Edupet
Docent(en)

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact