Heb jij de ambitie om serieus aan de slag te gaan met het trainen van onbekende honden? Wil jij leren van ervaren trainers en zelf ook met je poten in de klei om deze praktijkervaring op te doen? Praten over training is leuk maar zelf doen is nog leuker!

De specialisatie ‘Met je poten in de klei’ start met een online theorie deel en wordt gevolgd door een intensieve 3-daagse training waarin je wordt gestimuleerd om creatief na te denken. Je gaat op zoek naar ‘out of the box’ oplossingen voor problemen die niet kunnen worden opgelost met de gebruikelijke standaard oplossing.

Tijdens deze drie dagen ga jij je hands-on trainingskills verbeteren in de praktijk. Je wordt hierin begeleid door een ervaren docent met bakken praktijkervaring. Je gaat werken met onbekende (asiel)honden en leert situationeel te trainen.

Je leert tijdens deze specialisatie uit te gaan van een individuele aanpak. Daarnaast zul je leren omgaan met uitdagingen en ga je op zoek naar de juiste vorm van training.

Opzet specialisatie

Je begint deze specialisatie met een deel e-learning:

Data

Startdata van het online gedeelte zijn: 7 maart en 14 maart 2022

De theorie volg je thuis op je eigen computer. We hebben een gedegen e-learning systeem ontwikkeld waar jij in je eigen tempo de onderdelen kunt volgen. Op 29 maart is de online filmpjesdag die bij de Basiskennis hoort. Eventueel is de filmpjesdag ook op een andere datum op locatie te volgen.

Vervolgens volg je de drie praktijkdagen die plaatsvinden bij de Martin Gaus Academie te Lelystad.

Inhoud praktijkdagen

Dag 1: het creëren van een veilige en ontspannen leeromgeving voor zowel hond als mens. Hierbij maken we gebruik van, voor de cursist vreemde, honden.

  • Hoe benader je een vreemde hond;
  • Hoe kom je snel tot een goede band met een hond;
  • Het gebruik van hulpmiddelen.

Dag 2 (ochtend): Het waarborgen van veiligheid en het voorkomen van bijtincidenten in de praktijk. We zullen o.a. gaan oefenen met zelfverdedigingshandelingen.

  • De veiligheidsscan.

Dag 2 middag: Praktijktoepassing rondom het ontvangen van bezoek/ontmoetingen met mensen.

Dag 3: basisoefeningen out of the box.

We gaan aan de slag met het bedenken van out of the box oplossingen voor standaard problemen zoals bijvoorbeeld het trekken aan de lijn, het hier komen en het ontvangen van bezoek.

Tot slot voeren we een open discussie en wisselen ideeën uit over uitdagende situaties. Voorbeelden hiervan zijn: Hoe kun je de aandacht/focus van de hond verleggen wanneer deze al heel sterk op iets is gefixeerd? Hoe kun je honden toch motiveren wanneer deze zeer moeilijk bereikbaar zijn? Hoe zou je het aanpakken als je zelf in een rolstoel zou zitten of slecht ter been was of een tennisarm hebt…?

Docent

Arvid van Putten

Voor wie

Deze specialisatie is geschikt voor gediplomeerde kynologisch instructeurs en – gedragstherapeuten.

Je kunt deze specialisatie ook volgen als je de Basiskennis en Leren & Gedrag succesvol hebt afgerond. Denk je in aanmerking te komen voor vrijstelling van de theorie, dan kun je een toelatingstoets maken. Neem hiervoor contact op met de academie.

906,29
Nog 30 plaatsen beschikbaar
Vanaf
10:00 - 16:00 uur
Cursusvorm
Op locatie
Organisator
Martin Gaus Academie
Docent(en)

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact