Iedereen heeft weleens in de spiegel gekeken om zich zo bewust te worden van het eigen gedrag en het effect daarvan op anderen. Wist je dat een hond ook een spiegel voor je kan zijn? Als je een keer wilt ervaren hoe jouw hond jou spiegelt en zo wilt leren anders naar jezelf te kijken, dan is deze workshop echt wat voor jou!

Het coachen en spiegelen met honden is een gerichte manier van ervaren en leren. Tijdens deze workshop kun je door middel van spel, opdrachten en oefeningen zien hoe dat werkt en hoe gevoelens en emoties vrijwel direct zichtbaar kunnen worden. Honden communiceren via hun houding, gedrag en energie. Ze hebben geen waardeoordeel en vertonen direct en puur gedrag, dat een eerlijk beeld geeft en ons bewust maakt van onze gedragingen.

Tijdens deze workshop staan we stil bij onderwerpen als contact maken, samenwerken en communicatie. Tevens krijg je inzichten in jouw eigen unieke talenten. Er wordt een duidelijke vertaalslag gemaakt naar het dagelijks leven, waardoor je op een speelse en laagdrempelige manier wat handvatten krijgt om mee aan de slag te gaan. Verder bestuderen we de hondentaal en -emoties en zien we wat onze communicatie hierop voor invloed heeft.

Voor wie?

Deze workshop op locatie is opgezet voor zowel hondenprofessionals als mensen met honden die meer willen weten over spiegelen met honden en daar ook zelf mee aan de slag willen gaan. 

Indien je na de workshop een privé sessie spiegelen met begeleiding wil, kun je dit met Gerja afspreken, dit kan in Schoten ingepland worden.

Lijkt je dit een gave workshop maar wil je liever in de middag deelnemen? Dat kan! Via deze pagina kun je je aanmelden.

De docent

Op haar 15e kreeg Gerja Westerhof haar eerste eigen hond en deze hond is ze gaan trainen als politiehond. Het trainen van een politiehond was haar kinderdroom. Maar… de realiteit bleek dat dat een harde wereld was, die het niet altijd bezig waren met hondvriendelijke trainingstechnieken.  Ze is haar eigen onderzoek gaan doen en gaandeweg met vallen en opstaan leerde ze over honden en over het trainen van een hond op een fijne verbonden wijze. "Zelf ben ik een gevoelig persoon met een groot hart voor mens en dier. Dit resulteerde erin dat ik naast mijn grote passie; het trainen van honden op een fijne hondvriendelijke verbonden wijze, mij ben gaan verdiepen in de psyche van de mens. Ik werd dramatherapeut en lichaamsgerichttherapeut." 

Vanaf 2008 is ze zich gaan verdiepen in het spiegelend werken met honden. Ze startte haar eerste bedrijf en draaide pilots ‘Spiegelen met honden’  in het bedrijfsleven, bij CEO’s en verschillende teams. Nu 14 jaar later en veel ervaringen rijker blijft het spiegelend werken met honden haar boeien en blijft ze zich specialiseren en verder bekwamen. Inmiddels richt ze zich met haar bedrijf KernReflect (www.kernreflect.be) o.a. op het herstel van de verbinding binnen gezinnen,  AAT met kinderen, jongeren en volwassenen, op traumaverwerking en stressrelease.

Accreditatie

Voor deze workshop kun je accreditatiepunten aanvragen bij de Association of Pet Dog Trainers for Belgium and The Netherlands (APDT-BeNe): 20 punten.

Praktisch

Na inschrijving ontvang je automatisch een bevestigingsmail, ongeveer een week voor aanvang ontvang je nog een herinnering en meer informatie per mail. 

Maak gebruik van reekskorting

Doorheen het jaar 2022 organiseert het Martin Gaus Keurmerk een aantal mooie workshops voor honden- en kattenprofessionals met bekende topdocenten. Deze workshops zijn voor iedereen toegankelijk. Bij inschrijving op een reeks van 5 workshops geldt een reekskorting van 5%. Neem hiervoor contact op via info@martingauskeurmerk.nl

Ben je aangesloten bij het Martin Gaus Keurmerk, dan is deelname gratis. Komende data, onderwerpen en locaties in de reeks:

Datum Diersoort Onderwerp Locatie
18 september Hond Hoopers Leopoldsburg
16 oktober Hond Rally-O Leopoldsburg
12 november Hond Spiegelen met honden Schoten
26 november Kat Natuurlijk gedrag of ongewenst gedrag?  Schoten

Bij onvoldoende deelnemers wordt de workshop verplaatst. Hier krijg je tijdig bericht van.

71,39
Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar
Cursus opties
269
Ochtendgroep: 10:00 - 13:00 uur
€71,39
288
Middaggroep: 14:00 - 17:00 uur
€71,39
Cursusvorm
Op locatie
Organisator
Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact