Stress heeft een slechte naam. Stress is ongezond en kan leiden tot vele lichamelijke klachten. Stress kan ook de oorzaak zijn van zeer veel verschillende vormen van probleemgedrag. Daar staat tegenover dat een leven zonder stress niet bestaat. En dat stress net zo bij leren hoort als zout bij een ei.
Alleen thuis zijn kan stress veroorzaken, maar alleen thuis zijn blijkt ook heel rustgevend te kunnen zijn. Verveling veroorzaakt stress, maar lekker veel ondernemen blijkt ook stress te geven. Het is in de praktijk dus best moeilijk om te beoordelen of er sprake is van ongewenste stress. Terwijl dat zo essentieel is om een hond met probleemgedrag goed te begrijpen en de juiste begeleiding te kunnen kiezen.

Veel wat we van stress denken te weten blijkt achterhaald en vaak gebaseerd te zijn op aannames die jarenlang een eigen leven leefden.

Gedragsbioloog Doreen Planta laat zien hoe chronische stress ontstaat en wat de gevolgen kunnen zijn. Hoe je stress kunt voorkomen, wat je eraan kunt doen, en wat vooral niet helpt. Ze gaat diep in op deze intrigerende en vaak zo slecht begrepen materie. Helder zoals altijd, wetenschappelijk onderbouwd en tegelijk praktijkgericht.

Deze lezing is een must voor iedere hondenprofessional die zijn vak serieus neemt.

De NVGH kent 3 PE punten toe aan aan deze lezing.
De SPPD kent 5 nascholingspunten toe aan deze lezing.
De APDT kent 20 punten toe aan aan deze lezing.
De CKI kent 30 punten toe aan deze lezing.

163,35
Nog 50 plaatsen beschikbaar
10:00 - 16:00 uur
Cursusvorm
Op locatie
Organisator
Martin Gaus Academie
Docent(en)

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact

Lees hier onze maatregelen tegen het coronavirus.

In een tijd waarin het belangrijk is om als bedrijf te blijven ontwikkelen en mee te gaan met alle digitale mogelijkheden, biedt EduPet een nieuw c

Principes, integratie in de praktijk en geneesmiddelbeelden van A-Z