Werk je in een asiel of vereniging die kittens opvangt? Wil je graag meer weten over de allerkleinsten en hoe je hen kan helpen op te groeien tot een volwassen sociale kat? Dan is dit webinar iets voor jou!

Tijdens dit webinar hebben we het onder andere over het inschatten van de leeftijd van kittens, wat betekent het als de oogjes open zijn en vanaf wanneer kunnen ze alles horen? Daar horen ook de socialisatieperiodes bij waar we het over gaan hebben, want in welke periode is een kitten gevoeliger voor welke prikkels? En voordat we daarmee beginnen: wat kan je best doen als je een kitten vindt? Een belangrijk vraagstuk om het antwoord weten. Als laatste kijken we nog naar het verschil tussen socialisatie, habituatie en het juist omgaan met kittens op jonge leeftijd.

Dit alles is belangrijk om te weten om kittens de beste start van hun leven te kunnen geven om uiteindelijk een sociale, evenwichtige volwassen kat te worden.

Kittens worden bijna het heel jaar geboren, als eerst nestje of bij een ervaren verzorger. Vooral in de eerste dagen/weken zijn kittens kwetsbaar en het is essentieel om te weten hoe je omgaat met de verschillende leeftijdsfases.

Voor wie?

Dit webinar is vooral geschikt voor asielmedewerkers, kattenopvang, kattenverzorgers en kattenoppassers. Maar uiteindelijk zal iedereen met een hart voor katten waardevolle kennis kunnen meenemen.

De docent

Debbie heeft al van jongs af aan een voorliefde voor katten, zo werd ze op haar 14e vrijwilliger voor het Dierenasiel in Genk en ondertussen is zij daar verantwoordelijk voor de kattenafdeling. Jaarlijks krijgt dit asiel veel kittens onder hun hoede die ze verzorgen van dag 0 tot ze kunnen vertrekken naar hun for ever home. Tot 2019 koos ze ervoor zich vooral bezig te houden met de asielkatten en het begeleiden van (kandidaat-)adoptanten. Maar in 2019 werd ze kattengedragstherapeut in bijberoep. Dit was de opstart van 'Kattitude'. 

Praktisch

De prijs van dit webinar is inclusief hand-out en een certificaat van deelname (dit wordt achteraf per mail verstuurd).

Na aanmelding ontvang je automatisch een bevestigingsmail, ongeveer een week van te voren ontvang je nog een herinnering met de deelnamelink.

Deze cursus zal doorgaan bij minimaal 10 deelnemers.

49,00
Nog 25 plaatsen beschikbaar
10:00 - 12:00 uur
Cursusvorm
Online
Organisator
Katten Academie
Docent(en)

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact