In dit webinar leer je waarom verrijking zo belangrijk is voor het welzijn van konijnen. Bijvoorbeeld ook hoe je met behulp van verrijking ongewenst gedrag zoals slopen, tralie-knagen, ijsberen, lusteloosheid en onrust kunt tegengaan. 

Hoe je konijnen in de pubertijd kan helpen met behulp van verrijking. Wat het belang is van verrijking voor seniorkonijnen. Verschillende vormen van verrijking die je kan inzetten en de voor- en nadelen. Daarnaast krijg je veel voorbeelden van speelgoed die je makkelijk zelf kunt maken van huis-, tuin- en keukenmateriaal inclusief welke materialen er gebruikt worden en een stappenplan hoe je het speelgoed maakt.

In dit webinar behandelen we de welzijnsvoordelen van verrijking bij konijnen en krijg je leuke ideeën voor het zelf maken van speelgoed.

  • Basisbehoeften
  • Verrijking algemeen
  • Verrijking voor puberkonijnen
  • Verrijking voor seniorkonijnen
  • Zelf speelgoed maken

Na dit webinar ben je in staat om verschillende vormen van verrijking in te zetten en te kijken wat bij jouw konijnen past om het leven van jouw konijnen nóg leuker en interessanter te maken.

Dit webinar is geschikt voor iedereen die een konijn als huisdier heeft. Ook geschikt voor mensen die beroepsmatig met konijnen werken zoals konijnendeskundigen, dierverzorgers, fokkers, dierenwinkelmedewerkers etcetera.

Tania Meyer is konijnendeskundige en heeft veel ervaring in het gedrag en trainen van konijnen. Ook heeft ze vanuit haar bedrijf meerdere workshops gegeven over verrijking, hersenwerk en zelf speelgoed maken.

Praktisch

De prijs van dit webinar is: € 32,50 inclusief btw, hand-out en een certificaat van deelname (dit wordt achteraf per mail verstuurd).

Na aanmelding ontvang je automatisch een bevestigingsmail, ongeveer een week van te voren ontvang je nog een herinnering met de deelnamelink.

Deze cursus zal doorgaan bij minimaal 8 deelnemers. 

32,50
Nog 25 plaatsen beschikbaar
19:00 - 20:00 uur
Cursusvorm
Online
Organisator
Edupet
Docent(en)

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact