Wat moet je doen als er een kat is aangereden op straat? Of wat als je eigen kat ineens een wond aan zijn poot heeft? Ongeluk zit in een klein hoekje en er kan onverwachts een spoedsituatie ontstaan. Hoe fijn is het dat jij dan weet hoe je kunt handelen! Het toepassen van eerste hulp kan zelfs levensreddend zijn.

Inhoud

In de e-learning verzorging en EHBO leer je hoe je een kat in een spoedsituatie moet benaderen, onderzoeken door middel van het SPAR onderzoek, wat de uitkomsten uit het SPAR onderzoek betekenen en hoe je daarnaar kunt handelen. Je leert spoedgevallen inschatten en in te delen. Daarnaast leren we je praktische handelingen die van pas kunnen komen in zo’n spoedsituatie, maar die ook toepasbaar zijn bij je eigen katten.

Na het volgen van deze e-learning:

  • Ben je op de hoogte van de basisbehoeften in de verzorging van de kat;
  • Heb je kennis van mogelijk voorkomende problemen in de gezondheid van het dier en hoe te handelen;
  • Ben je in staat om eerste hulp te verlenen aan een kat wanneer dat nodig is;
  • Kan je spoedsituaties bij eigen katten herkennen en weet hoe te handelen;
  • Ben je in staat een kat te reanimeren;
  • Kan je verschillende verbanden aanleggen.

Voor wie

Dit onderdeel is geschikt voor een ieder die meer wil leren over katten. Maar bijzonder geschikt voor de volgende groepen:

  • Asiel- en pensionmedewerkers;
  • Paraveterinairen en dierenartsen;
  • Medewerkers dierenambulance;
  • Katteneigenaren die hun kat bijvoorbeeld medicatie moeten ingeven.

Hoe werkt het

Een e-learning volgen via Edupet is snel en gemakkelijk. Je schrijft je in via de cursuspagina van de e-learning naar keuze. Binnen 5 werkdagen ontvang je inloggegevens voor ons e-learningssysteem. Extra handig: alle e-learnings die je bij ons aanschaft zijn allemaal te vinden via jouw persoonlijke account.

De e-learning verzorging is niet los verkrijgbaar en alleen aan te schaffen in combinatie met een praktijkdag, de e-learning onderdelen hanteren en wet en recht of het e-learning pakket met praktijkdag. Meld je hier aan voor het e-learning pakket. Ga naar deze pagina om je aan te melden voor de e-learning inclusief praktijkdag of klik hier voor het e-learning pakket met praktijkdag.

Meer leren over katten met het nieuwe leren

Deze e-learning is onderdeel van het nieuwe leren. Wil je meer leren over katten of heb je de ambitie om aan de slag te gaan als kattengedragstherapeut of trimmer? Tijdens de module basiskennis kat leer je naast biologie en anatomie ook over rassenkennis, leeftijdsfasen, kattengedrag en nog veel meer. Lees meer en meld je aan via deze pagina.

60,50
Nog 99 plaatsen beschikbaar
Cursusvorm
Online
Organisator
Katten Academie

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact