Wil je weten hoe je konijnen zo gezond mogelijk kunt houden door ze goed te verzorgen? Dan is deze workshop iets voor jou!

Tijdens deze dag gaat Barbara Celis onder meer in op een goede huisvesting voor konijnen, zowel binnen als buiten. Daarnaast bespreekt ze de zogeheten voedingspiramide voor konijnen, want dat is de basis voor een gezond konijn.

Omdat konijnen meesters zijn in het verbergen van ziektes of lichamelijke gebreken komt ook hun gedrag aan bod, zodat je afwijkingen sneller kunt opmerken. Je leert hoe je de lichamelijke verzorging van konijnen op je kunt nemen en krijgt een kijkje in de wereld van de preventieve gezondheidszorg voor konijnen.

Voor wie?

De workshop is niet alleen geschikt voor (toekomstige) konijneneigenaren, maar zeker ook voor dierprofessionals die regelmatig met konijnen in aanraking komen.

De docent

Barbara Celis volgde de studie tot dierenartsassistente. Na haar bachelorstudie volgde ze nog een Master in de Biowetenschappen om daarna aan het werk te gaan als dierenartsassistente bij DAC Trigenio, waar ze zich specialiseerde in de zorg voor konijnen en knaagdieren. Daarnaast startte ze haar eigen trimsalon Pelsjes en Pootjes, waar ze naast honden ook katten en konijnen trimt. Barbara rondde de opleiding Postgraduaat Toegepast Diergedrag succesvol af en begeleidt ook dieren met gedragsproblemen. Daarnaast draait haar Konijnenhotel Pelsjes en Pootjes op volle toeren.

Praktisch

Inclusief koffie/thee, wat lekkers, lunch, hand-out en goodiebag.

Na inschrijving ontvang je automatisch een bevestiging, ongeveer een week voor aanvang ontvang je nog een herinnering en meer informatie per mail.

Bij onvoldoende deelnemers wordt de workshop verplaatst. Hier krijg je tijdig bericht van.

96,90
Nog 20 plaatsen beschikbaar
10:00 - 16:00 uur
Cursusvorm
Op locatie
Organisator
Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact