Herpeten, waaronder reptielen, amfibieën en indirect ook geleedpotigen worden vaker gehouden in privécollecties en ook dierenparken. Hulpverleners en controleurs zullen daarom vaker worden geconfronteerd met deze dieren.

Om de dieren op een veilige manier te benaderen en ook te hanteren waar nodig, is expertise nodig die ervoor zorgt dat zowel het dier als de handler niet in risicovolle scenario’s belanden. Sommige soorten kunnen zich aardig verweren en bepaalde varianten kunnen zelfs giftig zijn, wat ook een gedegen stuk kennis vereist. 

Tijdens deze traningsdag leer je verschillende soorten herkennen en krijg jede tools om deze dieren correct te benaderen, te hanteren en te vangen. Je krijgt uitleg in materiaalgebruik, protocollen, eerste hulp bij calamiteiten en ook een praktijkdeel waarbij er met levende dieren wordt gewerkt. Deze training mag voor een professional in het veld niet ontbreken.

Programma

  • Aankomst met koffie en thee
  • Theorie soortenherkenning, animal handling en EHBO
  • Lunch
  • Praktijktraining
  • Vragen
  • Afsluiting en overhandiging certificaat van deelname

Voor wie

Specifiek voor medewerkers van brandweer, politie, dierenambulances, overheid en controlerende instanties.

Praktische informatie

Deze workshop duurt 5 uur.

Extra informatie

Na het doorlopen van de training kunt specifieke materialen bestellen die uw uitrusting verder kunnen verbeteren.

Bent u een bedrijf, stichting, opleidingsinstituut of een ander soort organisatie? En bent u op zoek naar meer kennis op het gebied van herpeten? Dan maken wij voor u graag een op maat gemaakte training, workshop of opleiding!

Graag bespreken we met u de mogelijkheden tijdens een vrijblijvende kennismaking. Neem contact op met lesley@martingaus.nl of bel op +316 3719 7787.

De workshop gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

164,95
Nog 20 plaatsen beschikbaar
10:00 - 16:00 uur
Cursusvorm
Op locatie
Docent(en)

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact