We willen onze honden zo graag begrijpen! ‘Konden ze het ons maar vertellen’, verzuchten we vaak. Honden praten niet met woorden, maar met lichaamstaal. Als je daarover meer wilt weten omdat je met honden werkt of samenleeft, is dit een fijne workshop voor jou.

Tijdens deze workshop vertelt Kiki Vanhoenacker van Dogservations meer over lichaamstaal van honden. Dat doet ze aan de hand van veel beeldmateriaal en de live observatie van de honden die tijdens deze dag aanwezig zijn.Terzijde komen ook andere hondse communicatiemiddelen als klank en geur aan bod. Na deze dag zul jij je veel bewuster van de communicatie tussen hond en mens en honden onderling en daar nooit meer hetzelfde naar kijken!  

De hondentaal leren begrijpen is zó ontzettend belangrijk! Als je de communicatie tussen honden en mensen juist kunt interpreteren, geeft dat minder communicatiestoornissen en minder frustratie bij zowel geleider als hond.  

Voor wie?

Deze workshopdag is voor zowel hondenprofessionals als hondeneigenaars interessant. Je krijgt een (nog) beter inzicht in de communicatie en interactie tussen honden. Dat is een must voor iedereen die met honden werkt en samenleeft.  

Docent

Kiki Vanhoenacker liet letterlijk al meer dan duizend honden van alle rassen en leeftijden door haar handen gaan. Binnen haar onderneming Dogversations geeft ze gedragstherapie,mantrailing en opvoedingslessen en begeleidt ze avontuurlijke daguitstappen met groepen honden, waarbij het accent ligt op spel/interactie en leren hierkomen. Daarnaast doceert Kiki aan de Martin Gaus Academie en Syntra Antwerpen, geeft ze les op hondenschool Kunos om mensen en honden met elkaar te leren samenwerken en volgde ze diverse opleidingen om haar fascinatie voor lichaamstaal en communicatie te verfijnen.  

Accreditatie

Voor deze workshop kun je accreditatiepunten aanvragen bij de Association of Pet Dog Trainers for Belgium and The Netherlands (APDT-BeNe): 20 punten.

Praktisch

Inclusief koffie/thee en lunch. 

Goed om te weten: je eigen hond blijft deze dag lekker thuis. 

Na inschrijving ontvang je automatisch een bevestigingsmail, ongeveer een week voor aanvang ontvang je nog een herinnering en meer informatie per mail. 

Maak gebruik van reekskorting

Doorheen het jaar 2022 organiseert het Martin Gaus Keurmerk een aantal mooie workshops voor honden- en kattenprofessionals met bekende topdocenten. Deze workshops zijn voor iedereen toegankelijk. Bij inschrijving op een reeks van 5 workshops geldt een reekskorting van 5%. Neem hiervoor contact op via info@martingauskeurmerk.nl

Ben je aangesloten bij het Martin Gaus Keurmerk, dan is deelname gratis. Komende data, onderwerpen en locaties in de reeks:

Datum Diersoort Onderwerp Locatie
12 maart Hond Een hond hier leren komen Churchilllaan 64, 2900 Schoten
26 maart Hond Lichaamstaal Churchilllaan 64, 2900 Schoten
10 april Hond Tricks & Trucs Kerkhovenweg 204, 3970 Leopoldsburg
24 april Kat Lichaamstaal en communicatie  Churchilllaan 64, 2900 Schoten
14 mei Kat Zorg voor kittens Churchilllaan 64, 2900 Schoten
28 mei Hond

Mantrailen

Ochtend of middag

Kapelle
19 juni Hond Flygility Kerkhovenweg 204, 3970 Leopoldsburg
3 september Kat Huisvesting van de kat Churchilllaan 64, 2900 Schoten
18 september Hond Hoopers Kerkhovenweg 204, 3970 Leopoldsburg
16 oktober Hond Rally-O Kerkhovenweg 204, 3970 Leopoldsburg
12 november Hond

Spiegelen met honden

Ochtend of middag

Churchilllaan 64, 2900 Schoten
26 november Kat Natuurlijk gedrag of ongewenst gedrag?  Churchilllaan 64, 2900 Schoten
3 december Hond Cranio N.t.b.

Bij onvoldoende deelnemers wordt de workshop verplaatst. Hier krijg je tijdig bericht van.

 

96,80
Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar
10:00 - 16:00 uur
Cursusvorm
Op locatie
Organisator
Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact