Heb je altijd al meer willen weten over de spieren van het hondenlichaam? Waar ligt wat? Welke functie heeft een spier of een spiergroep? Hoe herken je spanningspatronen in spiergroepen? Hoe voelt een gespannen spier? Dan geeft deze workshop je het antwoord op al deze vragen.

Inhoud

 • Voorwaarden voor het werken met de hond
 • Algemene uitleg anatomie en fysiologie Spieren
 • Anatomie skelet
 • Praktijk palpabele delen skelet
 • Spieren van het hondenlichaam – origo, insertie en functie (hoofd/nek/hals, voorhand, rug, buik, achterhand)
 • Praktijk spieren voelen
 • Veel voorkomende spanningspatronen bij lichamelijke problemen en stress
 • Palpatie wervelkolom en grote spiergroepen
 • Praktijk palpatie

Tijdens deze workshop werken we voor het lokaliseren en voelen van skelet en spieren met het boek ‘Muskelatlas Hund’. Je kunt het boek deze dag ook kopen voor de prijs van € 49,95.

Voor wie

Deze workshop is vooral interessant voor mensen die professioneel met honden werken. Kynologisch instructeurs, – gedragstherapeuten, hondenuitlaatservices, asielmedewerkers, hondenoppassers en paraveterinairen.

Goed om te weten als je online meedoet

Sommige lesactiviteiten kun je bij ons zowel op locatie als online volgen. Doe je online mee? Dan is het goed om te weten dat je niet alles meekrijgt van wat er ter plekke gebeurt. Je kunt wel de theorie volgen, de discussies aanhoren en meekijken met de oefeningen. Je kunt niet actief deelnemen aan de discussies. Je kunt wel vragen stellen, maar die worden dan verzameld en op een aantal speciaal daarvoor geplande momenten beantwoord.

Accreditatie

 • SPPD: 6 punten
 • NVGH: 3 punten

Docent

Judith Hofman runt het opleidingsinstituut Kynomassage® in Nederland en België. Ze is werkzaam als Kynologisch Massagetherapeut, TTouch Practitioner II en Kynologisch Instructeur voor Zelfbeheersing & Zelfvertrouwen en heeft ruim 20 jaar ervaring met vraagstukken omtrent gedrag en gezondheid. Namens het team van Kynomassage zet zij zich in voor meer ONTSPANNING bij hond én mens aan hand van bewuste aanraken en massage. Daar komt meer bij kijken dan alleen technieken leren.

Ontspanning bij de hond, begint namelijk bij ontspanning bij jezelf! Daarnaast is het belangrijk dat je leert werken in communicatie met de hond, zodat de hond in eigen tempo kan leren ontspannen. Dan volgt de lichaamsanalyse op aandachtspunten. Temperatuurverschillen en spierspanning zijn een belangrijke basis voor welke massage je gaat inzetten. Technieken kunnen eenvoudig en oppervlakkig blijven, maar ook dieper gaan, dat is afhankelijk van wat de hond aan kan. Met hondenmassage kun je je hond leren ontspannen, denk aan de pup, de puber, de senior of de sporthond. Je kunt ook probleemgericht te ondersteunen bij stress en ondersteuning bij lichamelijke problemen, pijn, revalidatie en sportblessures. Bij problemen werken we altijd samen met de behandelend specialist of verwijzen we door.

157,30
Nog 20 plaatsen beschikbaar
Cursus opties
357
Op locatie in Lelystad
€157,30
358
Online
€114,95
10:00 - 16:00 uur
Cursusvorm
Op locatie
Organisator
Martin Gaus Academie
Docent(en)

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact