Werk je bij een asiel of vereniging die kittens opvangt? Wil je een asiel of vereniging bijstaan in het groot trekken van kittens in de drukste periode van het jaar? Wil je er klaar voor zijn, moest je ooit zelf kleine kittens vinden? Of vind je het gewoon leuk om meer te weten over katten, specifiek over de allerkleinsten onder hen? Dan is deze workshop iets voor jou!

In de workshop hebben we het over het bepalen van de leeftijd van de kittens, hoe je een kitten op de juiste manier de fles geeft en hen helpt bij de ontlasting, maar ook hoe je hen overschakelt naar vaste voeding. Wat heb je nodig om kittens op te vangen? Verder praten we over de kattenbaktraining en de socialisatie van de kittens. Ook de meest voorkomende medische problemen komen aan bod. Tenslotte maken we een zijsprongetje naar het opvangen van een moederpoes en kittens, het opvangen van (verwilderde) kittens en tips en tricks over de aanpak.

Kittens worden het heel jaar door geboren, gepland of niet, bij een ervaren verzorger of bij iemand als zijn/haar eerste nestje. Een goede start voor deze kittens is essentieel om op te groeien tot gezonde kat en gewoon kat te zijn.

Geschikt voor:

Asielmedewerkers, kattenopvang, kattenverzorgers, kattenoppas, kortom: iedereen die met kittens wil gaan werken of er al mee werkt.

Inbegrepen:

Inclusief goodiebag, lunch, koffie, thee, hand-out en certificaat van deelname

Deze workshop zal doorgaan bij een minimum van 6 deelnemers.

114,95
Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar
Cursus opties
175
Datum: 2 oktober 2021
€114,95
10:00 - 16:00 uur
Cursusvorm
Op locatie
Organisator
Katten Academie
Docent(en)

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact