Konijnen maken het ons met hun kwetsbare darmstelsel en hun goed ontwikkelde neus voor lekker eten niet altijd makkelijk. Wat voor soorten hooi zijn er? Welke groenten kun je wel of beter niet geven? Hoe zit dat met kruiden? En hoe en waarom bied je konijnen eten aan op een manier die eten, spelen en werken tegelijk is? 

Een voordelig pakket

Deze e-learning is niet los verkrijgbaar, alleen in een voordeelpakket. De voordeelprijs bedraagt totaal €60,50 (inclusief btw), daarbij krijg je toegang tot de volgende e-learnings:

Inhoud

Tijdens het onderdeel ‘Voeding’ leer je hoe enorm belangrijk voeding voor konijnen is. Je komt te weten hoe de voeding van het wilde konijn eruitziet en waarin die verschilt van de voeding van een huiskonijn.

Na het volgen van deze e-learning:

  • Ben je op de hoogte van de voeding en het eetgedrag van het wilde konijn en kun je die natuurlijke behoeften vertalen naar de voeding van een huiskonijn.
  • Heb je kennis over de ontwikkeling van droogvoer voor huiskonijnen en weet je wat en in welke verhouding er in een goede konijnenvoeding moet zitten. 
  • Weet je welke (basis)groenten en kruiden geschikt zijn voor een konijn en hoe je voeding het beste kunt aanbieden.

Voor wie

Dit onderdeel is niet alleen geschikt voor konijnenliefhebbers, maar ook voor mensen die zich beroepsmatig met konijnen bezighouden of dat graag willen gaan doen. Bijvoorbeeld medewerkers van een asiel of opvang, dierenartsassistenten of medewerkers van een kinderboerderij of dierenspeciaalzaak die graag een goed advies willen geven. Maar ook voor docenten die lesgeven over konijnen.

Hoe werkt het

Een e-learning volgen via Edupet is snel en gemakkelijk. Je schrijft je in via de cursuspagina van de e-learning naar keuze. Binnen 5 werkdagen ontvang je inloggegevens voor ons e-learningssysteem. Extra handig: alle e-learnings die je bij ons aanschaft zijn allemaal te vinden via jouw persoonlijke account.

Meer leren over konijnen

Deze e-learning is onderdeel van de basiskennis konijn. Wil je meer leren over konijnen of heb je de ambitie om aan de slag te gaan als konijnentrimmer of -deskundige? Tijdens de module basiskennis konijn leer je over huisvesting, rassenkennis, leeftijdsfasen en nog veel meer! Lees meer en meld je aan via deze pagina.

60,50
Cursusvorm
Online
Organisator
Edupet

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact