Hondengedrag

Eefje van Sloten

Ik ben Eefje van Sloten-Bronsveld en ik ben met veel plezier docent en examinator voor de Martin Gaus academie.

Mijn eerste hond kwam uit het asiel en door zijn geschiedenis had hij in zijn korte leven al een behoorlijke waslijst aan gedragsproblemen ontwikkelt. Door hem kwam ik bij een hondenschool terecht waar ik uiteindelijk jarenlang als kynologisch instructeur heb gewerkt. Na alle instructeurs diploma’s wilde ik meer leren over hondengedrag en vooral ook over de oorzaken onder de problemen. Daarvoor ben ik de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut gaan volgen bij de MG academie. Waarvan ik eind 2005 afstudeerde.

In de loop van 2007 ben ik mijn eigen hondenadviesbureau DogLogix gestart. Wij begeleiden eigenaren van honden met gedragsproblemen en wij draaien speciale groepstrainingen. In deze groepen zijn alle honden welkom, dus juist ook honden met angst- en/of agressie problemen. Wij willen de eigenaren leren wie hun hond is, hoe hij communiceert en hoe zij kunnen gaan samenwerken.

Deze communicatie problemen kon ik verder uitwerken en verdiepen toen ik tussen 2009 en 2014 voor Stichting Signaalhond Nederland voorzitter en trainingsmanager mocht worden. Wij ontwikkelde de teamtrainingen voor dove of slechthorende eigenaren die hun eigen hond wilde trainen tot volwaardige geaccrediteerde hulphond (signaalhond).

Vanaf 2014 ben ik als examinator en casusbegeleider begonnen bij deze opleiding. En later ook als docent van de opleiding aan de slag gegaan. Met veel plezier probeer ik de studenten te begeleiden in de laatste fase van de opleiding. Ik vind het erg leuk dat ik mijn enthousiasme en kennis voor dit leuke vak kan overbrengen in mijn lessen en casusbegeleiding van de studenten.

Direct contact
Stefanie Pontolaeng
Stefanie Pontolaeng