Hond, recht

Iaira Boissevain

Iaira Boissevain studeerde eerst af als juriste en daarna in de HBO opleiding “Diermanagement” aan het Van Hall Instituut. Een bijzondere volgorde, maar ja, als je al weet dat je dierenadvocaat wilt worden voordat je kunt lezen en schrijven….

Dat is gelukt. Daarnaast is Iaira docent gerechtelijke diergeneeskunde aan de UU, auteur van artikelen in vele dierenbladen, waaronder het Tijdschrift voor Diergeneeskunde en van diverse boeken over dieren en recht. Ook wordt zij regelmatig benaderd voor het begeleiden van onderzoeksprojecten met betrekking tot dieren en recht. Lezingen en onderwijs geven is een vast onderdeel van haar werkzaamheden. Niet alleen is ze docent bij de UU, maar ze geeft ook les bij DogVision, bij de Equine Saddlery en lezingen bij rasverenigingen, kynologenclubs, belangenorganisaties, dierenartsen en meer.

Iaira’s werkterrein gaat over alle dieren, maar ze heeft een speciale passie heeft voor honden. Ze is o.a. oprichter van een stichting die zich bezighield met hondenbeleid, bestuurslid van een hondenopvangorganisatie en zeer actief betrokken bij zwerfhonden.

Direct contact
Stefanie Pontolaeng
Stefanie Pontolaeng