Fokkerij, hond, kat

Jacques Jenniskens

In 1991 is afgestudeerd als dierenarts aan de Universiteit van Utrecht. Direct na zijn afstuderen is hij gaan werken bij Dierenartspraktijk Horst, de plaats waar hij is opgegroeid en mijn ouders een boerderij hadden. In het begin als all-round dierenarts. Overdag behandelde hij koeien, schapen, varkens en paarden. En s' avonds , na het werk, honden en katten. Het aanbod aan gezelschapsdieren nam dusdanige vormen aan dat hier steeds meer van zijn tijd in ging zitten. Vanaf ongeveer 2002 bestond het werk alleen nog maar uit het behandelen van gezelschapsdieren. Voortplanting bij de hond had zijn bijzondere interesse. Door de affiniteit met dit onderwerp en de toenemende vraag van de fokkers om betere begeleiding rondom voortplanting is hij zich steeds verder gaan verdiepen in deze materie.

De praktijk groeide gestaag naar een groep van 9 dierenartsen voor de gezelschapsdieren en hij kreeg zodoende de kans meer tijd te investeren in de voortplanting. Investeringen werden gedaan in kennis, kunde, laboratoriumfaciliteiten en instrumentarium om zodoende zowel in de breedte als in de diepte de verschillende aspecten van de fokkerij goed te kunnen bedienen.

En dit alles niet zonder resultaat. Inmiddels hebben vele fokkers de weg naar onze praktijk gevonden. Gelegenheids fokkers met minimale eisen en vragen,  tot en met fokkers die actief zijn over de hele wereld en waarbij alle middelen ingezet dienen te worden voor een optimaal resultaat. Inmiddels durft hij zich een ervaren practicus op dit gebied te noemen.

Direct contact
Stefanie Pontolaeng
Stefanie Pontolaeng