Konijnen

Jessica Goedhart

Jessica Goedhart van Rabbits Company is gediplomeerd konijnendeskundige en konijnentrimmer. Kennis delen en het adviseren over konijnengedrag en welzijn is een van de belangrijkste onderdelen van haar werk. Zij heeft zich de afgelopen jaren vooral gespecialiseerd in vachtverzorging, voeding en ontlastingsproblemen. Om haar kennis over te dragen aan eigenaren, fokkers, asielmedewerkers, trimmers en dierenarts(assistent)en schrijft zij artikelen en geeft ze lezingen, cursussen en opleidingen.

Jessica ziet in de praktijk veel onbekendheid over vachten. Konijnen worden zonder kennis geplukt, geschoren en geknipt. Dit kan, vooral voor buitenkonijnen, ernstige gevolgen hebben voor hun welzijn. Om kennis toegankelijk te maken, heeft zij in 2015 de opleiding tot professioneel konijnen trimmer ontwikkeld, met als doel zoveel mogelijk (aankomend) trimmers te informeren hoe het konijn op een dier- en vachtvriendelijke manier getrimd kan worden.

Bij het completeren van het cursusmateriaal hebben diverse vakcollega’s, dierenartsen en fokkers, onder andere van de Nederlandse Vereniging van Angorakonijnen, geholpen. Inmiddels zijn er in Nederland en België een grote groep professioneel opgeleide trimmers die deze opleiding met succes hebben afgerond.

 

Direct contact
Edupet Education

Cursussen van Jessica Goedhart

Bekijk alle cursussen
Opleiding
Opleiding tot Konijnentrimmer
Opleiding
Opleiding tot Konijnentrimmer