Hondenmassage, TTouch en acupressuur

Judith Hofman

Judith Hofman is werkzaam als Kynologisch Massagetherapeut, TTouch Practitioner II, Acupressuur Practitioner en Kynologisch Instructeur. In 2010 heeft ze het opleidingsinstituut Kynomassage opgericht en geeft ze samen met haar team van specialisten lezingen, workshops, cursussen en opleidingen over kynologische massage.

In haar werk staat het leren ontspannen aan de hand van aanrakingen en massage centraal. Aanraking geeft een diepe verbinding tussen hond en mens, waardoor er meer bewustzijn en ontspanning ontstaat. Onze leefwereld is een enorme uitdaging voor ons allemaal en geeft snel stress. Dat werkt door op lichaam en geest. Haar passie is om mensen meer bewust te maken van de emoties en communicatiesignalen van de hond, waardoor hond en mens meer in verbinding met elkaar kunnen leven. Haar manier is om deze unieke verbinding via aanraking in beweging te brengen en hond én mens op eigen tempo spanning te leren loslaten. Deze beweging kan oppervlakkig blijven maar, als hond en mens er aan toe zijn, ook dieper gaan en bijvoorbeeld trauma’s uit angst of pijn in beweging brengen.

In de 20 jaar dat ze met dieren werkt, heeft ze een specialisatie opgebouwd in stress-reductie en ondersteuning bij lichamelijke problemen, pijn en revalidatie. Daarbij werkt ze altijd samen met specialisten, dat maakt haar werk zo nuttig en leuk. De ene keer begint de aanpak van een probleem bij het leren ontspannen, de andere keer geeft ze vervolg aan de behandeling van een specialist. Alleen samen kun je dieren beter ondersteunen! Vanuit Edupet is Judith onder andere betrokken bij de cursus 'Massage voor konijnen'. 

Direct contact
Edupet Education

Cursussen van Judith Hofman

Bekijk alle cursussen
Workshop
Leer je konijn masseren
10:30 - 16:00 uur
Lezing
Stressreductie met bewust aanraken
3 dagen van 9:30 tot 16:30 uur
Workshop
Spieren van het hondenlichaam
10:00 - 16:00 uur