Katten, gedrag

Liesbeth Puts

Ik ben mijn hele leven al gek op dieren en voerde als klein kind de zwerfkatten in mijn geboortedorp. Omdat ik altijd al geïnteresseerd was in gedrag (van mens en dier) ging ik psychologie studeren. Ik ben afgestudeerd als sociaal psycholoog aan de Universiteit van Utrecht. Na mijn studie kwam ik terecht in de muziekindustrie, waar ik vele jaren gewerkt heb in de marketing en promotie.

De komst van een heel bang poesje wakkerde mijn belangstelling voor kattengedrag weer aan. Ik ben in 2009 afgestudeerd als kattengedragstherapeut bij Tinley en sinds die tijd ben ik werkzaam als gedragstherapeut.

Daarnaast schrijf ik veel. Ik blog sinds 2012 en heb twee boeken over kattengedrag geschreven. Mijn artikelen en blogs verschijnen o.a. in tijdschriften en op andere websites.

Ook heb ik ruim tien jaar één ochtend per week als vrijwilligster bij Stichting Jasmijn gewerkt, een opvang voor zwerfkatten en -kittens.

Ik vind het belangrijk om het vak ‘Kattengedragstherapeut’ te professionaliseren. Een grondige wetenschappelijke basis en een kritische blik zijn voor mij essentieel om verder te kunnen g roeien. Ik deel mijn kennis en ervaring graag met anderen, maar wil zelf ook steeds nieuwe dingen leren. Daarom vind ik het lesgeven zo leuk en belangrijk. Je draagt niet alleen iets over, maar je wordt bij de les gehouden en gedwongen steeds weer kritisch naar je eigen opvattingen te kijken! 

Direct contact
Stefanie Pontolaeng
Stefanie Pontolaeng

Cursussen van Liesbeth Puts

Bekijk alle cursussen
Lezing
Katten en de wetenschap
10:00 - 16:00 uur