Katten, gedrag

Liesbeth Puts

Liesbeth Puts is haar hele leven al gek op dieren en voerde als klein kind de zwerfkatten in haar geboortedorp. Omdat ze altijd al geïnteresseerd was in gedrag (van mens en dier) ging ze psychologie studeren. Zo is ze afgestudeerd als sociaal psycholoog aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie kwam ze terecht in de muziekindustrie, waar ze vele jaren gewerkt heeft in de marketing en promotie. De komst van een heel bang poesje wakkerde haar belangstelling voor kattengedrag weer aan. Met die reden studeerde ze in 2009 af als kattengedragstherapeut bij Tinley en sinds die tijd is ze werkzaam als gedragstherapeut.

Daarnaast schrijf ze veel. Zo blogt Liesbeth sinds 2012 en heeft ze drie boeken over kattengedrag geschreven. Haar artikelen en blogs verschijnen o.a. in tijdschriften en op andere websites. Ook heeft ze ruim tien jaar één ochtend per week als vrijwilligster bij Stichting Jasmijn gewerkt, een opvang voor zwerfkatten en -kittens.

Liesbeth vindt het belangrijk om het vak ‘Kattengedragstherapeut’ te professionaliseren. Een grondige wetenschappelijke basis en een kritische blik zijn voor haar essentieel om verder te kunnen groeien. Ze deelt haar kennis en ervaring graag met anderen, maar wil zelf ook steeds nieuwe dingen leren. Daarom vindt ze het lesgeven zo leuk en belangrijk. "Je draagt niet alleen iets over, maar je wordt bij de les gehouden en gedwongen steeds weer kritisch naar je eigen opvattingen te kijken!"  

Direct contact
Edupet Education

Cursussen van Liesbeth Puts

Bekijk alle cursussen
Webinar
Hoe houd ik mijn kittens bezig?
14:30 - 16:00 uur