Katten, gedrag, verzorging

Maggie Ruitenberg

Maggie Ruitenberg is in 2005 afgestudeerd als kattengedragstherapeut bij Tinley Dier en Gedrag Academie en hoort daarmee bij de pioniers op het gebied van kattengedragstherapie in Nederland. Ze helpt dagelijks katteneigenaren hun kat beter te begrijpen en zo probleemgedrag te voorkomen of op te lossen.  

Kennis delen over kattengedrag en -welzijn is haar missie en in 2007 werd ze een van de docenten van de opleiding Feline Gedragstherapeut bij de Martin Gaus Academie en later bij de Katten Academie, waar ze hoofddocent aan de opleiding kattengedragstherapeut is.

Naast docent is Maggie ook eigenaar van het Katten Kenniscentrum Nederland, dat zich bezighoudt met het voor een breder publiek toegankelijk maken van wetenschappelijk onderzoek over katten. Daarnaast richt het KKN zich ook op het vergroten van de kennis bij professionals en bevorderen van de samenwerking tussen de verschillende dierprofessionals door het jaarlijks in september organiseren van een multidisciplinair kattengedragsymposium voor professionals.

Maggie is ook sinds oktober 2020 coördinator Nieuwe Leren Kat voor de Katten Academie, waarbij ze verantwoordelijk is voor het raamwerk en de inhoud van de opleidingen Kat bij de Katten Academie.

Direct contact
Edupet Education

Cursussen van Maggie Ruitenberg

Bekijk alle cursussen
Webinar
Waarom doet 'ie dat nou?
10:00 - 12:00 uur
Module
2. Leren & Gedrag
Webinar
Van kattengedrag en welzijn je werk maken
10:00 - 11:00 uur