Hond, fysiotherapie, training en gedrag

Marcel Nijland

Marcel Nijland geeft al 15 jaar les aan de Martin Gaus Academie. Hij is getrouwd en vader van drie volwassen kinderen. Daarnaast heeft hij drie honden waar hij volop actief mee is en die hij met veel liefde traint. Dit werk zet hij door voor de Martin Gaus Academie.

Van huis uit is Marcel fysiotherapeut maar inmiddels is hij fulltime bezig met honden. Dierfysiotherapie is daar een onderdeel van, maar hij geeft ook trainingen (gehoorzaamheid en speuren) en hij begeleid mensen met een hond met een gedragsprobleem. Het verspreiden van kennis is een belangrijke drijfveer voor Marcel, en dat is de reden dat hij met veel enthousiasme lezingen en workshops geeft. Alle kennis en ervaring die hij bezit, weet hij hierin te combineren, bijvoorbeeld in zijn workshop Ganganalyse en Bewegingsapparaat.

Daarnaast heeft Marcel boeken geschreven binnen zijn vakgebied. Hieronder kort enkele voorbeelden:

Hondse Hoogstandjes:
Het meest complete Nederlandstalige boek over de ontwikkeling van de hond in het eerste levensjaar.

Het boek behandelt de ontwikkeling van het gedrag en de lichamelijke ontwikkeling van de pup. De ontwikkeling van een jonge hond is een wisselwerking tussen aanleg en omgeving. Een goede ontwikkeling vindt plaats als deze wisselwerking op precies het goede moment gestimuleerd wordt. Dit boek is onmisbaar voor fokkers, instructeurs, trainers en gedragsbegeleiders.

Pups opvoeden:
Een klein boek vol kennis over problematiek rondom het opvoeden van pups. De meeste problemen ontstaan rond gehoorzaamheid, alleen thuis blijven, angst en uitvallen aan de lijn. Rondom deze thema’s wordt helder en duidelijk uitgelegd hoe u ze bij uw pup kunt voorkomen.

Direct contact
Stefanie Pontolaeng
Stefanie Pontolaeng