Er valt veel over katten te leren. Daarom ontwikkelde Edupet de Basiskennis Kat: dé kennisplek met uitgebreide uitleg over de kat. Hiermee kun je jouw eigen kat beter begrijpen waardoor je er nog beter voor kunt zorgen. Of heb je een ultiem startpunt als je ambitie hebt om van je hobby je vak te maken!

Voor professionals (in opleiding)

Zie je een baan als kattentrimmer of kattengedragstherapeut helemaal zitten? Dan is de Basiskennis Kat het begin van jouw carrière! Na het volgen van de Basiskennis heb je de kennis in huis om een vervolgopleiding te starten, zoals Katten Trimmen of Feline Gedragstherapeut.

Heb je al een opleiding op zak en wil je je specialiseren in een ander vakgebied over de kat? Dan mag je een toelatingsexamen doen. Als je dit haalt, mag je de Basiskennis overslaan.

We vertellen je graag meer over de mogelijkheden op deze pagina
Zie ook:

 1. Leren en gedrag
 2. Mensbegeleiding
 3. Gediplomeerd kattentrimmer worden
 4. Feline Welzijnscoach
 5. Feline Gedragstherapeut

En voor kattenliefhebbers

Kattenliefhebbers zijn er in alle soorten en maten. Wil jij leren hoe je het beste kunt zorgen voor je eigen katten? Dan is de Basiskennis Kat geschikt voor jou. Zo leer je onder andere kattentaal begrijpen en hoe je jouw huis katvriendelijk kunt inrichten.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Rassenkennis
 • Welzijn, behoeftes en emoties
 • Leeftijdsfasen
 • Maakbaarheid en karakter
 • Gedrag en kattentaal
 • Biologie en anatomie
 • Hanteren van katten
 • Verzorging en EHBO
 • Wet en recht

Alle onderdelen zijn ook los als e-learning te volgen. Dat zijn korte, online cursussen waarin je je kennis over het onderwerp van jouw keuze kan vergroten. Bekijk hier onze e-learning over katten.

Flexibel starten

Kan je niet wachten om aan de slag te gaan? Elke maandag* start er een nieuwe groep met de Basiskennis Kat. Je hoeft dus nooit lang te wachten! Na aanmelding ontvang je automatisch een bevestiging van ons. Binnen 5 werkdagen nadat je inschrijving en betaling verwerkt is, ontvang je van ons de informatie die je nodig hebt om te starten, zoals een account in onze online leeromgeving en direct toegang tot alle onderdelen! Zo kun je leren op jouw tempo en waar en wanneer je maar wilt! 

*Met uitzondering van feestdagen.

Praktische informatie

Praktijkdag EHBO

De praktijkdag EHBO is verplicht bij deelname aan een vervolgmodule. De data die staan onder 'cursusopties' zijn praktijkdagen in Veenendaal. Zijn er te weinig aanmeldingen voor een praktijkdag? Dan kan het zijn dat deze opgeschoven wordt. 

Ben je werkzaam als paraveterinair of dierenarts? Dan kun je een vrijstelling krijgen voor deze praktijkdag. Neem hiervoor contact op met ons via info@edupet.nl

Question & Answer sessie

Bij de Basiskennis zit ook een (optionele) Q&A sessie, dit is een online sessie via Zoom met je docent en medestudenten. Je kunt tijdens de Q&A je vragen stellen over de lesstof. Daarnaast worden er verschillende onderdelen van de lesstof uitgelicht en nader besproken door de docent, waarna je hierover kunt sparren met je docent en medestudenten. Wil je vaker een Q&A volgen? Dan kan dat ook.

Hieronder vind je de eerstvolgende Q&A data, opgeven voor een datum kan door te mailen naar info@edupet.nl. Wij zorgen dan dat je ongeveer een week van tevoren de Zoomlink krijgt om deel te nemen. 

 • 7 januari 2023 van 10:00 - 12:00 uur
 • 4 februari 2023 van 10:00 - 12:00 uur
 • 4 maart 2023 van 10:00 - 12:00 uur

Theorie-examen

Je geeft je op voor het examen als je deze module af wil ronden met een certificaat of door wil met een volgende module of een specialisatie. Je kunt je examen online maken wanneer je alles gevolgd hebt. Deze kost € 24,95 excl. btw en hier kun je je apart voor aanmelden via deze pagina.

Na het succesvol afronden van het examen ontvang je per post een certificaat.

Kosten

De kosten van module 1. Basiskennis Kat bedragen €189,- exclusief btw. Wil je direct de praktijkdag EHBO erbij boeken? Dan betaal je €249,- excl. btw. De EHBO praktijkdag is later nog los te boeken voor € 99,- excl. btw. De EHBO praktijkdag is inclusief koffie en thee en lunch.

228,69
Cursus opties
125
Zonder praktijkdag EHBO
€228,69
332
Inclusief praktijkdag EHBO - 23 januari 2023
€301,29
333
Inclusief praktijk EHBO - 15 april 2023
€301,29
Cursusvorm
Op locatie en online
Organisator
Katten Academie

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact