Ben je al een tijdje aan het dubben of je nu of in de toekomst van dieren je werk wilt maken? Kom dan in actie, aarzel niet langer en start nog dit jaar. Want dan profiteer je namelijk nog van een flink belastingvoordeel!

Als je als particulier zelf een opleiding moet betalen kun je de studiekosten die je hebt gemaakt, zoals lesgeld, lesmateriaal en examengeld, van de inkomstenbelasting aftrekken. Dat kan je een behoorlijk voordeel opleveren, dat wel kan oplopen tot vijftig procent.

Wees snel!

Maar let op, dit voordeel komt met ingang van 1 januari 2022 te vervallen. Studiekosten aftrekken van de inkomstenbelasting is dan niet meer mogelijk. Wil je nog profiteren van de huidige aftrekmogelijkheden? Dan moet je snel zijn en zorgen dat je de opleiding die je graag wilt gaan volgen voor 31 december 2021 hebt geboekt én betaald.

Let op de voorwaarden

Voor het mogen aftrekken van opleidingskosten gelden wel een aantal voorwaarden. Op de website van de Belastingdienst lees je alle ins en outs, ook over het stoppen van de huidige aftrekmogelijkheden.

Nieuwsgierig?

Ben je benieuwd wat snel gaan studeren jou kan opleveren? Op deze website vind je een handige rekentool.

Direct contact
Edupet Education

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact